Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Nottara și Cinema Patria, obligate să se închidă

Cladiri simbol ale Capitalei, cum ar fi Teatrul Nottara si Cinema Patria, dar si zeci de restaurante ar putea fi inchise. Sunt situate in cladiri cu bulina rosie, iar legea care interzice orice fel de activitate publica in aceste locuri a fost promulgata de presedintele de Klaus Iohannis.

Proprietarii acestor localuri se impotrivesc deciziei si sustin ca au incercat sa consolideze cladirile, dar primaria le-a taiat orice speranta, pe motiv ca nu ar exista fonduri.

Citește și: Stelian Tănase: Klaus Iohannis e păpușarul șef, Cioloș e o jucărie în mâinile lui

Conform noii legi, toti proprietarii cladirilor nesigure, in care se desfasoara activitati publice, indiferent ca vorbim despre cluburi, magazine, teatre, cinematografe sau banci, trebuie sa faca expertiza imobilelor. In cazul in care aceste spatii se incadreaza in categoria unu de risc, atunci activitatea trebuie oprita.

Cea mai afectata zona va fi Centrul Vechi. Aici sunt zeci de restaurante si baruri care risca sa cada in cazul unui cutremur. Unele dintre ele sunt zugravite si arata bine la exterior, dar stalpii de sustinere sunt foarte slabiti.

Citește și: Carmen Iohannis vorbește în locul soțului său

In timp ce unii patroni din cea mai afectata zona din Bucuresti sunt resemnati si spun ca isi vor inchide cluburile, altii cer noi expertize, in speranta ca bulina va disparea.

Potivit Asociatiei Centru Vechi, sunt 14 cladiri vizate, care la inceputul lui ianuarie ar trebui sa se inchida.

Grav e ca pe lista neagra se afla si cladiri simbol ale Bucurestiului. Cinematograful Patria si Teatrul Notara s-ar putea trezi cu lacatul pe usa pentru totdeauna. Proprietarii care locuiesc in acelasi imobil nu vor sa consolideze cladirea, iar primaria nu gaseste bani pentru consolidare.

Citește și: Tiberiu Nițu face noi precizări despre plecarea sa de la Parchetul General

In Bucuresti exista un numar de 366 de cladiri expertizate tehnic si incadrate in clasa 1 de risc seismic. 183 dintre ele cu pericol public, iar in clasa 2 de risc sunt incadrate 306 cladiri, anunță PRO TV.

Citește și: Cristi Borcea, adus cu mandat la DNA / UPDATE Audieri în legătură cu meciul cu Lazio

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.