Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teoria conspiraţiei din 'clubul groazei': 'Pompierii nu au autorizat nimic. Doar s-au uitat'

Teoria conspiraţiei din "clubul groazei". Pompierii susţin că nu au autorizat, ci doar s-au uitat la spectacolele pirotehnice.

Citeşte şi: SUA face planuri de război cu Rusia: Ce pregăteşte Pentagonul?

Jurnalistul Cătălin Tolontan vine cu o teorie incredibilă şi cu dezvăluiri uluitoare pe blogul său.

"Teoria conspirației în legătură cu tragedia de la Colectiv crește pentru că nu putem să ne acceptăm atât de haotici și de nepăsători pe cât reiese că suntem. După ce duminică seara declaraseră că știau de spectacolul de la finala Cupei Ligii, ”unde organizatorii ne-au spus că vor face altceva decât au făcut”, pompierii au revenit, prin vocea șefilor lor de la IGSU. Practic, IGSU a trecut peste ISU ca să spună ce s-a întâmplat. IGSU este condusă de colonelul Nicolae Cornea și se află în subordinea directă a secretarului de stat Raed Arafat. Luni seară, IGSU a oferit un comunicat în care afirmă că ”nu am emis acte de autoritate pentru organizarea evenimentelor pe Național Arena cu articole pirotehnice în acest spaţiu, pentru perioada 2014-2015”, dezvăluie Tolontan.

Citeşte şi: DNA a descins la Primăria Cluj-Napoca

Jurnalistul nu se opreşte aici. "Fără excepție, toți organizatorii, că sunt firmele specializate, cele de eveniment sau LPF și FRF, susțin că au existat acordurile de la pompieri. Zeci de martori oculari i-au văzut pe pompierii când au participat la ședințele tehnice de pregătire dinaintea showurilor și a partidelor. Pompierii au fost, de asemenea, prezenți pe marginea terenului la cele două show-uri pirotehnice și la meciuri, în văzul a 54.000 de spectatori, cîți au asistat, în total, la cele două finale. Prin comunicatul din 9 noiembrie 2015, cei de la IGSU spun că, de fapt, ei nu au avizat nimic, ci doar s-au uitat", crede Tolontan.

Citeşte şi: Poezie emotionanta despre drama Colectiv

Ce ne spun, de fapt, pompierii? Că dacă trei bărbați în negru intrau pe gazon cu o jumătate de oră înaintea meciului, trăgînd după ei niște tuburi mari, și aruncau cu ele artificii și flăcări, scriind pe cer Al Qaeda, totul era în regulă? Că doar nu aveau nevoie de autorizație, iar IGSU nu intervine.

Și o altă chestiune intrigantă: spectacolul pirotehnic de la finala din 2014 a fost organizată de firma Goldean Ideas, aceeași de la clubul Colectiv. Practic, IGSU susține că firma a fost lăsată de pompieri să facă ce-o taie capul pe Arena Națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.