Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a bătut palma: Face ALIANȚĂ SURPRIZĂ chiar înainte de alegeri / UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu semn deget depunere juramant moldova

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, şi reprezentanţii Consiliului Tineretului din România (CTR) au semnat miercuri un protocol de colaborare care prevede acţiuni privind implementarea rezoluţiei consiliului referitoare la domeniile educaţie, muncă, antreprenoriat, voluntariat, sport, mediu, demografie şi cultură.

Protocolul precizează că, în urma alegerilor parlamentare, înaintea formării viitorului Guvern, reprezentanţii CTR să poarte discuţii cu şefii partidelor care vor forma coaliţia de guvernare.

Citește și: ULTIMUL HAL Au făcut SEX în curtea spitalului din Satu Mare / FOTO

Totodată, protocolul prevede întâlniri periodice ale CTR cu reprezentanţii partidelor politice semnatare.

"Vă mărturisesc că am citit rezoluţia voastră. Nu numai că am citit-o, am şi subliniat-o cu ce mi s-a părut foarte interesant şi realist. Sunt lucruri interesante în tot documentul, dar destul de dificil de realizat, pe de o parte. Mai ales acelea în care mă întrebam eu de ce nu le faceţi voi şi vă trebuie sprijinul politicului", a spus Băsescu în timpul întâlnirii.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

El le-a reproşat tinerilor prezenţi la întâlnire că "au lăsat" să se aplice legii Educaţiei 1/2011 un număr de 108 modificări.

"Aţi avut o lege foarte bună a educaţiei, Legea 1/2011. Aţi lăsat să i se aplice 108 modificări făcute de guverne prin iniţiative legislative venite chiar de la rectorii voştri susţinuţi de doamna Andronescu şi legea a fost pur şi simplu schimonosită. Nu apăsat nimănui şi nu am văzut reacţie la studenţi. (...) Când intraţi în facultăţi cu medii sub 5 ce pretenţii mai avem la sistemul de educaţie. Pentru că facultăţile trebuie să facă bani şi voi aţi acceptat asta pentru că unii aţi intrat cu medii sub 5 în universităţi şi fără admitere. Radiografie sistemului de educaţie acum: 42% analfabeţi funcţionali pe ultima evaluare. Citesc şi nu înţeleg ce au citit. Este clar că e o problemă de sistem de predare. Nu se face nimic cu curricula. 19,1% abandon şcolar. Hai să punem cifra aceasta la un loc şi să vedem România peste 20 de ani. O ţară fără viitor. Situaţia în educaţie este critică, nu se vede acum dar imaginaţi-vă România cu actuala situaţie din educaţie peste 20 de ani. Dacă îi mai punem şi problema natalităţii în 2050 o să fim 16,5 milioane, vă imaginaţi că trebuie să trecem masiv la import de forţă de muncă din Asia, Africa şi ţările arabe", a afirmat liderul PMP.

Citește și: SECRETUL de pe Facebook: Introdu acest COD ca să obții asta / FOTO

El le-a spus însă tinerilor că în PMP vor avea "în mod cert" un partener.

Preşedintele CTR Mihai Dragoş a afirmat că doreşte "generarea unei viziuni comune" la nivelul naţional al politicilor de tineret.

Citește și: Dovedit ȘTIINȚIFIC: Oamenii cu alunițe TRĂIESC mai MULT

"Ar trebui să existe un responsabil în Guvern care se ocupă de acest lucru - un ministru care cunoaşte detaliile despre politicile de tineret". (...) Rezoluţia Tinerilor conţine priorităţile principalelor organizaţii de tineret pe domenii precum educaţie, muncă şi antreprenoriat, voluntariat, sport, mediu şi demografie şi cultură. Protocolul încheiat astăzi prevede acţiuni pentru implementarea rezoluţiei noastre", a spus Mihai Dragoş.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Vlad Cherecheş, a semnalat problemele legate de finanţarea în învăţământul superior, probleme la nivel legislativ, dar şi în ceea ce priveşte accesul tinerilor din categoriile defavorizate la învăţământ superior, probleme cu consilierea şi orientarea în carieră, cele privind formarea cadrelor didactice şi infrastructura educaţională, asigurarea calităţii dar şi cele de etică, integritate.

Citește și: Previziunile apocaliptice ale Babei Vanga se confirmă. De unde pleacă a III-lea Război Mondial

Reprezentanţii CTR au semnat protocoale şi cu ALDE şi PNL urmând ca în cursul săptămânii viitoare să se întâlnească şi cu reprezentanţii USR şi PSD.

UPDATE

Drept la replică de la CTR

”Mișcarea de tineret nu s-a aliat cu niciun partid politic. Coaliția de organizații care a inițiat Rezoluția Tinerilor a solicitat întâlniri cu toți șefii de partide politice pentru discutarea priorităților tinerilor. Partidele care au dorit să își asume implementarea priorităților din Rezoluție au semnat un protocol de colaborare în acest sens. Până acum au semnat Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Mișcarea Populară (PMP), prin președinții lor. Următoarele întâlniri programate sunt cu Partidul Social Democrat (PSD) luni, 5 decembrie, și cu Uniunea Salvați România (USR) marți, 6 decembrie. Așteptăm în continuare programarea întâlnirii cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) și răspunsuri din partea Partidului România Unită (PRU) și a partidului Alianța Noastră, invitațiile fiind trimise către toate partidele care participă în alegerile parlamentare. Propuneri de întâlnire au fost trimise și către președinții camerelor parlamentului, Premierul și Președintele României.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.