Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu pregătește MAREA ALIANȚĂ: STRATEGIA SECRETĂ pe care o pune la punct

puterea.ro
dna sri

DNA și SRI par să fie, pentru politicieni, principalii adversari. Atât de mari adversari încât sunt gata să facă alianță cu oponenții din celelalte partide pentru a pune la punct cele două instituții. Asta e trategia secretă pe care o plănuiește, de ceva vreme, Traian Băsescu.

Cel care a fost timp de un deceniu președintele României anunță că vrea o alianță cu PSD, ALDE și UDMR pentru schimbarea codurilor penale. Asta pentru că, spune Băsescu, SRI s-a implicat atât de mult în dosare, fără să aibă dreptul legal, încât va cere ca raporturile ofițerilor săi și oferite DNA să nu poate fi declasificate în instanță.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

”Un ofiţer SRI nu are ce să caute în dosarul penal. Drama este alta. Am înţeles şi va fi o anume probă din care rezultă că SRI cerea procurorului să nu arate părţilor implicate nota în care dădea informaţii.

Cine vrea să mă convingă că nu sunt corupţi în DNA şi SRI, nu mă va convinge. Mai devreme sau mai târziu, totul va ieşi la iveală.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

Eu nu i-am folosit pe cei din instituţii să mă protejeze sau să facă dosare cuiva. Nu mi-am dorit un stat care să creeze infractori. Procurorul general a devenit anexa doamnei Kovesi. De la doamna Kovesi nu mai am aşteptări, dar mă aşteptam de la şefa ICCJ, de la şefa CSM sau de la procurorul General. Aş fi vrut ca aceşti oameni să reclame faptul că nu au nişte Coduri care sunt la zi.

Mă uit la această coaliţie PSD-ALDE şi sprijinită de UDMR. O să discut cu liderii majorităţii să facem o comisie din toate partidele şi să ajustăm codurile imediat. Să introducem directiva 343 imediat. Să vorbim de nevoia de a avea stat de drept, nu poliţienesc. Trebuie făcută o comisie neutră din punct de vedere al majorităţii politice pentru Codurile Penale. În două săptămâni, această comisie trebuie să dea Comisiei Juridice un punct de vedere.”, a spus Băsescu la România TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.