Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, informații de ultimă oră despre scandalul din DNA: De acord cu testarea poligraf

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader inquam

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri că nu este rolul său să comenteze afirmațiile făcute de procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Iorga la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, precizând că, în acest caz, a fost sesizată Inspecția Judiciară (IJ) și este deschis și un dosar de urmărire penală. Potrivit acestuia, în momentul în care IJ finalizează evaluarea de fond și constată realitatea de la DNA, respectiv de la Ministerul Public, MJ va formula propriile concluzii.

„Am citit scrisoarea, numai că rolul meu de ministru nu este acela de a comenta declarațiile procurorilor. Înțeleg că este sesizată și Inspecția Judiciară. Înțeleg că este deschis și un dosar de urmărire penală. Cei abilitați să verifice natura afirmațiilor, corectitudinea afirmațiilor, gravitatea afirmațiilor (...) sunt cei din Corpul de control de la Inspecția Judiciară. (...) În momentul în care Inspecția Judiciară finalizează verificările, evaluarea aceea de fond, în momentul în care constată realitatea de la DNA, de la Ministerul Public, atunci noi ne vom formula propriile concluzii. Acum, practic îmi cereți de a formula concluzii înainte de a cunoaște conținutul evaluării. (...) Procedural nu eu trebuie să o înștiințez. Procedural, după lege, eu am sesizat Inspecția Judicară, care este titularul care exercită acțiunea de verificare de control, nu ministrul Justiției. Eu nu trimit DNA sau Ministerului Public vedeți că vine Inspecția Judiciară.”, a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiției.

ULTIMA ORĂ - Protest SPONTAN la DNA: 'Kovesi la poligraf - Ați fost acasă la Oprea'

Ministrul Justiției a comentat și declarația șefei DNA, care a spus marți că aşteaptă controlul Inspecţiei Judiciare, precizând că la Direcţia Naţională Anticorupţie au fost făcute peste 126 de verificări pe probleme punctuale şi nu au fost constatate ilegalităţi.

„Ceea ce spunea dna procuror se referă la evaluări pe diferite teme punctuale. Eu am solicitat CSM o evaluare de fond a întregerii activități manageriale și nu una punctuală, o evaluare care nu s-a făcut, după cum v-am spus, de 10 ani de zile, din 2007.”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă i s-ar fi solicitat să facă testul poligraf, ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat: „Luați valabil răspunsul doamnei Ghenea, care v-a răspuns la această întrebare”.

Ieri, președintele CSM, Mariana Ghena, a comentat decizia șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a decis să-i supună unui test cu detectorul de minciuni pe procurorii săi după ce, în presă, au apărut înregistrări audio de la o ședință a Direcției, spunând că s-ar supune regulilor.

„Fiecare conducător trebuie să exercite atribuțiile manageriale. Eu nu am fost pusă într-o astfel de situație, dar, dacă aș fi, m-aș supune regulilor", a spus Mariana Ghenea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.