Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, la Bruxelles. Ce le-a spus comisarilor europeni despre legile justiției

toader timmermans

Ministrul justiției, Tudorel Toader, și secretarul de stat Marieta Safta au avut marți, 7 noiembrie 2017, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. La întâlnire a participat și secretarul general adjunct al Comisiei Europene, responsabil de tematica Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), Paraskevi Michou.

„Întâlnirea a avut loc în contextul dialogului constant cu Comisia Europeană, agreat la întrevederea anterioară a ministrului cu înaltul oficial al Uniunii Europene”, precizează un comunicat al Ministerului Justiției.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la stadiul îndeplinirii recomandărilor din cadrul MCV. Potrivit comunicatului, ministrul justiției a prezentat în detaliu stadiul procedurii interne și evoluțiile în ceea ce privește modificarea legilor justiției: Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor; Legea 304/2004, privind organizarea judiciară; Legea 317/2004, privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Vezi și: Consiliul Investitorilor Străini desființează `Revoluția fiscală`: Orice modificare va avea un impact direct asupra salariului net al angajatului

Tot marți, în cadrul dialogului constant cu Comisia Europeană pe teme de actualitate din domeniul politicilor UE în materie de justiție, ministrul justiției și secretarul de stat Safta au avut o întâlnire bilaterală cu Comisarul pentru Justiție, consumatori și egalitate de gen, Věra Jourova.

Una din temele discutate a vizat inițiative legislative actuale de pe agenda miniștrilor justiției din UE, cum ar fi recunoașterea reciprocă a ordinelor de indisponibilizare și de confiscare.

Potrivit MJ, ministrul justiției a prezentat în detaliu măsurile legislative și nelegislative care au fost luate sau care urmează să fie luate pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție din penitenciare: legea privind recursul compensatoriu, executarea pedepselor sub supraveghere cu brățară electronică, renovarea spațiilor de detenție existente și construirea de noi penitenciare, elaborarea și prezentarea în cursul lunii noiembrie a unei foi de parcurs pentru conformarea cu Decizia pilot a CEDO.

Ministrul justiției a prezentat, de asemenea, stadiul procedurii interne și evoluțiile în ceea ce privește modificarea legilor justiției: Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor; Legea 304/2004, privind organizarea judiciară; Legea 317/2004, privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.