Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE se implică în criza politică din Irak

bbc.com
criza irak

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a condamnat sâmbătă asaltul asupra parlamentului irakian de către mii de manifestanţi, atenţionând împotriva unei noi destabilizări în Irak, informează AFP. 

"Asaltul raportat astăzi împotriva parlamentului irakian şi violentele manifestaţii de la Bagdad riscă să agraveze şi mai mult o situaţie deja tensionată", a avertizat Mogherini într-un comunicat, potrivit agerpres.ro

Estimând că este vorba de o "perturbare deliberată a procesului democratic", şefa diplomaţiei europene a subliniat importanţa de a se reveni "rapid la ordine, în interesul poporului irakian şi a întregii regiuni, confruntată cu numeroase ameninţări". 

Criza politică din Irak s-a agravat brusc sâmbătă, după ce mii de manifestanţi au pătruns în Zona Verde a Bagdadului şi au luat cu asalt parlamentul, pentru a protesta împotriva incapacităţii clasei politice de a se pune de acord asupra unui nou guvern. 

"UE susţine eforturile premierului irakian Haider al-Abadi şi ale altor lideri politici de a găsi o ieşire din impasul politic actual şi îndeamnă toţi parlamentarii şi populaţia să susţină aceste eforturi, nu să le perturbe", a adăugat Mogherini. 

Ea i-a îndemnat pe toţi irakienii şi actorii regionali şi internaţionali să contribuie la elaborarea unui proces diplomatic menit să stabilizeze situaţia din Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.