Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Primul termen în apel în dosarul Gala Bute s-a amânat: 'Trebuie să fiu achitată' / UPDATE

Ultima Ora breaking news

UPDATE: Primul termen în apel în dosarul „Gala Bute” s-a amânat.

„Trebuie să fiu achitată în acest dosar. Dacă nu există niciun prejudiciu, dacă nimeni nu este acuzat de vreo greșală în acest dosar...Dacă s-a greșit cumva în procedura care s-a derulat la minister, atunci ar mai trebui să fie cineva vinovat, gen: șeful de serviciu sau directorul care a derulat procedura. În acest dosar nu este nimeni acuzat de nimic, în afară de ministru, care a luat și 6 ani de închisoare.”, a spus Udrea la ieșire.

*

Elena Udrea s-a prezentat luni dimineață la ÎCCJ, unde judecătorii iau în discuţie primul termen în apel în dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru al Dezvoltării a fost condamnată la fond la o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

„O mizerie de dosar”, a spus Elena Udrea la sosire.

„O să vă dau un simplu exemplu: 6 ani pentru Gala Bute în condițiile în care mie nu mi s-a admis expertiza. Infracțiunea de abuz în serviciu este o infracțiune cu prejudiciu. Dacă nu există expertiză, de unde știm că există un prejudiciu?”, a adăugat Elena Udrea, care a spus că va da mai multe declarații la ieșire.

În martie 2017, instanța supremă a condamnat-o, în dosarul “Gala Bute”, pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea la șase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, fiind achitată pentru tentativa de folosire de declaraţii false sau incomplete.

”Probele administrate au dovedit faptul că inculpata Udrea Elena Gabriela, în condiţiile în care funcţionarii din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului i-au adus la cunoştinţă că nu pot achita integral suma menţionată în contractul de servicii nr.232/24.06.2011 întrucât nu au fost recepţionate în totalitate serviciile contractate, iar reprezentanţii BRD făceau presiuni asupra ministerului pentru a achita întreaga suma, invocând adresa nr.50075/29 iunie 2011 emisă de minister, a identificat o altă soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii, respectiv că o parte din sumele de bani pe care le plătea martorul Gărdean Adrian, reprezentând procentul de 10% din sumele încasate de S.C. Termogaz Company S.A. să fie transferate către Obreja Rudel, sub forma unui contract de publicitate încheiat cu societatea acestuia, S.C. Europlus Computers SRL, în valoare de 3.000.000 lei”, se arată în motivarea instanţei.

De asemenea, probele administrate (…) ”au dovedit fără echivoc că sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor de corupţie au ajuns în patrimoniul inculpatei Udrea Elena Gabriela şi al Organizaţiei PDL Bucureşti, prin remiteri în numerar sau plata contravalorii unor servicii prestate în favoarea acestora”, se mai arată în documentul instanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.