Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: PNL a demarat procedura de REVOCARE a lui Ciorbea din funcție/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ciorbea Inquam Photos

PNL a demarat procedura parlamentară de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de avocat al poporului, a anunțat președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

„Astăzi, în comisia de unificare, am decis să începem demersurile de revocare din funcție a avocatului poporului, domnul Victor Ciorbea. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza funcționării avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituție și s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un reprezentant al intereselor PSD. Vă menționez lipsa de reacție pe ordonanța privind migrația primarilor, reacția exagerată, după câțiva ani, de sancționare a unor norme care interzice condamnaților să facă parte din Guvern și, de asemenea, modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor PSD în dispreț față de cetățenii pe care ar trebui să-i reprezinte în raport cu instituțiile statului. Vom solicita să ajungă în funcția de avocat al poporului o persoană profesionistă, cu probitate morală, care să respecte oamenii”, a declarat Turcan.

Concret, PNL va solicita birourilor permanente reunite ale celor două camere ale parlamentului să introducă pe ordinea de zi într-o ședință de plen revocarea lui Victor Ciorbea. Ulterior, pentru revocare, este nevoie de votul majorității parlamentarilor prezenți.

Victor Ciorbea este avocat al poporului din mai 2014. Anterior, acesta a fost parlamentar PNL.

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.