Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un condamnat definitiv, membru in Consiliul de Onoare 'Steaua Romaniei'

steaua romaniei

Cunoscutul chirurg Serban Bradisteanu este inca membru al Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua Romaniei, desi a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in controversatul dosar privind favorizarea lui Adrian Nastase, prin tinerea lui in spital dupa tentativa de suicid.

Conform paginii oficiale a Administraţiei Prezidenţiale, medicul Şerban Brădişteanu este încă membru al Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, alături de Ionel Haiduc, Constantin Degeratu, Gabriela Firea, Costin Georgescu, Mircea Geoană şi Ecaterina Andronescu, informeaza Mediafax.

În martie 2015, el a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind favorizarea lui Adrian Năstase, decizia instanţei supreme fiind definitivă.

Potrivit OUG 11/1998, calitatea de membru al Ordinului naţional Steaua României se poate pierde în următoarele situaţii: a) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate sau pentru fapte incompatibile cu calitatea de membru al ordinului, altele decât cele prevăzute la lit. a), care aduc prejudicii morale membrilor ordinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.