Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un film chinezesc a intrat în topul 100 al celor mai profitabile lungmetraje din istoria cinematografiei

film

Filmul chinezesc de acţiune "Wolf Warrior 2" a intrat în topul 100 al celor mai profitabile lungmetraje din istoria cinematografiei mondiale, realizând astfel o premieră pentru o producţie non-hollywoodiană sau britanică, informează AFP.

Debordând de explozii şi cascadorii, acest lungmetraj cu accente patriotice prezintă povestea unui fost soldat chinez aflat într-o zonă de război din Africa, unde salvează mai mulţi compatrioţi şi localnici, ameninţaţi de rebeli şi mercenari occidentali.

Citeşte şi: Atlas de anatomie de acum 330 de ani, tipărit de medicul personal al regelui Angliei, deținut de UMF

Această peliculă a intrat marţi în topul 100 al celor mai profitabile filme din istoria cinematografiei mondiale, întocmit de site-ul specializat Box Office Mojo. Pelicula chineză a înlocuit filmul care ocupa poziţia 100 în acest clasament prestigios - "Forrest Gump", cu Tom Hanks în rolul principal, ce a fost lansat în 1994. 

"Wolf Warrior 2" doborâse deja săptâmâna trecută recordul de încasări în China. 

Acest lungmetraj a acumulat încasări de 682,1 milioane de dolari, provenind aproape în totalitate din cinematografele chineze, potrivit Box Office Mojo. 

La rândul lui, site-ul specializat China Movie Data Information Network a anunţat marţi că "Wolf Warrior 2" a generat încasări de 4,75 miliarde de yuani (710 milioane de dolari) în box office-ul naţional. 

Wu Jing, regizorul şi actorul principal, expert în arte marţiale, a recunoscut că succesul răsunător de care se bucură "Wolf Warrior 2" se bazează pe "un val de patriotism", alimentat de guvernul chinez.

Citeşte şi: UPDATE - Lovitură GREA pentru Victor Becali! Ce au hotărât ASTĂZI magistraţii

"Eu am luat doar un chibrit şi am aprins patriotismul oamenilor cu o singură scânteie", a declarat cineastul chinez într-un interviu acordat agenţiei de presă China Noua, publicat marţi. 

El consideră însă că cinematografia chineză are de parcurs un drum încă foarte lung înainte de a putea să se compare cu producţiile realizate la Hollywood. 

"Suntem încă departe în spatele Hollywoodului, în special în ceea ce priveşte genul filmelor de război", a spus Wu Jing. 

Primele trei poziţii în topul 100 al celor mai profitabile filme din istorie sunt ocupate de peliculele "Avatar" (2009 - 2,7 miliarde de dolari), "Titanic (1997 - 2,18 miliarde de dolari) şi "Star Wars: The Force Awakens" (2015 - 2,06 miliarde de dolari).

Citeşte şi: Jurnalist CELEBRU duce în faţa justiţiei Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România. De la ce a pornit RĂZBOIUL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.