Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PNL știe cum poate REVITALIZA România: 'Prestigiul NU ţine de foame'

romania stema

Prezent la Realitatea TV, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareş Bogdan, Viorel Cataramă a precizat că România investeşte prost banii şi că un stat are nevoie, înainte de toate, de bunăstare şi nu de prestigiu.

"La noi se sponsorizează echipe de fotbal, de baschet, de handbal cu sute de milioane de euro şi în loc să se facă străzi şi spitale, se duc acolo. Aţi văzut în Elveţia echipe de fotbal mari şi e cea mai bogată ţară din Europa. Ei dau banii în alte direcţii. Nadia Comăneci, Ilie Năstase au fost simboluri în timpul comunismului. Concret, cu ce au trăit românii mai bine, pentru că Nadia Comăneci a luat 10 la Montreal? Ce a câştigat România concret? Prestigiul nu ţine de foame. Viaţa noastră a fost la fel. Fiecare ţară are nevoie de simboluri, dar cu simboluri nu se face primăvară. Să ne îndreptăm privirea către Elveţia, ei dau banii în cu totul alte direcţii. Pentru elveţieni nu cântă imnul, dar au cel mai ridicat nivel de trai din Europa, pentru că banul este chibzuit.", a subliniat liberalul.

Citește și: Ilie Năstase, pus LA ZID de un fost mare sportiv: 'Pata lăsată e de NEAPĂRAT'

Cataramă a făcut o comparaţie între România şi alte state ale lumii, considerând că Statele Unite ale Americii sunt un adevărat etalon politic şi economic drept de urmat.

"Pentru mine etalonul şi politic şi economic sunt Statele Unite ale Americii. Acolo funcţionează corect şi asta s-a dezvoltat pe bazele ideologiei de dreapta. Aşa s-a dezvoltat America. Fără ajutoare sociale, fără intervenţia statului. Bine, că e foarte departe şi America este numărul 1 pentru mine. SUA sunt pentru mine etalon politic şi economic.

Noi am avut tendinţa să luăm ce e mai prost de la vecini, nu ce este mai bun. Dacă este vreun stat unde se dau ajutoare sociale mari, hai să luăm şi noi. Anglia este un etalon la fel de bun, are cu totul o altă legislaţie, Germania o înaltă tehnologie, pe care noi nu o avem. Eu au protecţie socială pentru că veniturile lor sunt foarte mari şi corupţie 0.", a susţinut acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.