Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un oficial de rang înalt de la Moscova vizitează Repubica Moldova

Grigori Karasin

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigori Karasin, va efectua o vizită în Republica Moldova în 13-15 martie pentru consultări interministeriale, a declarat pentru Radio Chişinău, Ana Samson, consilier pentru comunicare publică al ministrului moldovean de externe, Andrei Galbur.

Agenda vizitei lui Grigori Karasin la Chişinău va fi detaliată mai târziu, a indicat purtătoarea de cuvânt citată, informează şi agerpres.

Salvat de clopoţel. Telefonul lui Trump A ÎNTRERUPT interogatoriul lui Bibi Netanyahu

Anunţul MAE de la Chişinău intervine după ce ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametşin, comunicase luni, în cadrul unei întrevederi cu liderul administraţiei separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, că Grigori Karasin, va efectua o vizită la Tiraspol în data de 13 martie.

Cu această ocazie, liderul de la Tiraspol a solicitat încă o dată sprijinul Rusiei în relaţiile Tiraspolului cu Chişinăul, dar şi cu Kievul, în contextul în care Republica Moldova şi Ucraina şi-au anunţat anterior intenţia de a institui un control comun la frontiera dintre cele două state.

Potrivit Radio Chişinău, este vorba despre controlul comun pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, la punctele de trecere a frontierei Cuciurgan-Pervomaisk, Palanca-Maiaki-Udobnoe şi Giurgiulesti-Reni, precum şi deschiderea podului Unguri-Broniţa, despre care au discutat la Kiev, în februarie, premierul moldovean Pavel Filip şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Malaezia răspunde EXTREM şi BLOCHEAZĂ plecarea nord-coreenilor din ţară

Această vizită intervine după rechemarea de la post a ambasadorului Republicii Moldova în Rusia, Dumitri Braghiş, dar presa de la Chişinău scrie că noul şef al misiunii diplomatice moldovene va fi un apropiat al preşedintelui Igor Dodon, Andrei Neguţa, actualul său consilier pe probleme de politică externă.

Ultima dată, Karasin a efectuat o vizită în Republica Moldova acum un an, la sfârşitul lui martie 2016. În noiembrie 2016, el declarase că ideea creării unui "coridor" prin Ucraina prin care să fie retraşi militarii ruşi este "provocatoare" şi că trupele ruse vor rămâne în Transnistria atât timp cât va fi nevoie "pentru menţinerea securităţii'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.