Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Ungariei trebuie declarat persona non-grata

semjen_zsolt_lovon
Adică să încalce Constituţia României. Nu numai Vona Gabor şi Jobbik trebuie interzişi în România, ci şi oficialii de la Budapesta care îşi permit să atace statul român chiar pe teritoriul nostru. Iar vicepremierul Ungariei nu e singurul oficial al statului maghiar care a profitat de ospitalitatea poporului nostru şi a instigat la distrugerea statului naţional român chiar de la noi de acasă. Revin de aceea cu importanţa legii privind interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor extremiste care va intra la votul final marţi, în Camera Deputaţilor. Spre deosebire de măsurile punctuale pentru o persoană sau alta, această lege opreşte toate manifestările extremiste şi toate persoanele şi organizaţiile care atacă art. 1 alin. 1 din Constituţie. Cred că avem nevoie de o măsură de acest fel care să blocheze pe ansamblu autonomismul maghiar la noi în ţară.
Cum de permitem accesul în România unor oficiali ai unui stat străin care îşi asumă pe faţă distrugerea statului naţional unitar român? Chiar atât de inconştienţi suntem? 
  Altfel vom asista pasivi, ca în fiecare an, cum vine oricine în România şi declară ce-l taie capul, dând apă la moară extremiştilor. Şi transmiţând semnalul că în România se poate orice, ia cine ce vrea şi nu i se întâmplă nimic. Deja faptul că oficialii de la Budapesta au făcut azi pelerinaj în Transilvania cu steagurile Ungariei şi celălalt steag etnic constituie dovada că nu se tem de nimic şi că nici nu iau în calcul posibilitatea ca statul român să aibă ceva de zis despre amestecul Ungariei în România. Iar militarea “paşnică” pentru autonomie e la fel de gravă ca şi cea violentă, ea încalcă legile româneşti la fel de mult. Un alt oficial maghiar ne-a transmis astăzi să renunţăm la gândirea de stat naţional dacă vrem să ne împăcăm cu Ungaria. Cum de permitem accesul în România unor oficiali ai unui stat străin care îşi asumă pe faţă distrugerea statului naţional unitar român? Chiar atât de inconştienţi suntem?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.