Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta l-a făcut de râs pe Klaus Iohannis în Moldova: Ce a putut să spună / VIDEO

Victor Ponta se află la Chișinău, în Republica Moldova, unde nu a ezitat să vorbească despre situația din România. Ocazie numai bună pentru a-l face de râs pe președintele Klaus Iohannis despre care a spus că vorbește ”rar și nu o face bine”. Totul a fost în lumina ultimei propuneri a marilor puteri din UE care vor o Europă cu mai multe viteze, iar România ar putea fi lăsată la periferie.

”Președintele României nu prea are voce, decât foarte rar și nici atunci nu o face bine. Noi având comlezul rudei sărace, nu nem-am mai dus în Euroa să îi zicem să țină cont și de noi. Dar, am avut cârmuitori care s-au dus la Bruxelles ca la Înalta Poartă.

Creștere economică nu ține de foame. În România se discută numai de dosare penale.”, a spus Ponta la o televiziune din Chișinău.

Citește și: A promis că va face sex cu cei care au votat NU la referendum: Din 19 milioane, a rezolvat 400, deja / VIDEO HOT

Fostul premier a anunțat că e posibil ca între UE și SUA să existe, în perioada următoare, o ruptură. Conform pronosticului făcut de Ponta, în cazul în care Angela Merkel va pierde alegerile din Germania, UE s-ar putea rupe.

”Cred că ar trebui să rămânem cu SUA. Prevăd că vor fi discuții între SUA și Germania, e posibilă o ruptură. Dacă România tace din gură, cum tace președintele, nu va fi bine.

Citește și: STUDIU Cuplurile obeze au șanse cu până la 59% mai mici de a face copii

Cu Uniunea Europeană nu se știe ce va fi în următorul an. Eu nu sunt un admirator al lui Merkel, dar e ultimul liant care ține Europa împreună. Noi când avem pe cineva trebuie să îl omorâm noi, nu trebuie să îl omoare cineva.”, a adăugat Ponta.

Din calitatea sa de deputat al României, dar și de fost președinte al PSD și premier, Ponta le-a dat un sfat moldovenilor. I-a atenționat în privința Rusiei și în privința schimbării sistemului de vot.

Citește și: UDMR, invitată la guvernare. Care sunt mizele mișcării

”În primul rând, Rusia şi domnul Putin sunt cei pe care nu-i bine să îi bagi în casă, că nu mai ies. Desigur, sunt un mare vecin. Dacă puteţi să nu aveţi conflicte - e foarte bine. Dar cei care trebuie să vă fie cei mai apropiaţi - sunt cei de peste Prut. Pentru cetăţenii Republicii Moldova de acolo poate să vină bunăstarea, dar cred că Bucureştiul va face din nou mai mult pentru Moldova, decât anul trecut. Dacă puteți să nu vă certați cu Rusia e foarte bine. Nu o să trateze niciodată Moldova cum va trata România.

Eu nu dau sfaturi, dar vă cer mereu să nu repetaţi greşelile României. Ce s-a întâmplat în România pe sistemul ăla: au fost cei care au fost pe primul loc în colegiu, şi au rămas acasă, şi în schimb oameni de pe locul 2, 3, 4, 5, care au ajuns în Parlament. Şi atunci acela nu era un uninominal, era un fel de uninominal Românesc. De fapt, cel de pe primul loc trebuie să ajungă în Parlament.

Citește și: Americanii au reținut o rusoaică sub acuzația că e…SPION: Cu ce se ocupa, da fapt, femeia / VIDEO HOT

Moldova nu se va integra în curând în UE nu din vina Moldovei, UE nu primeşte noi membri, după Croaţia. Ar trebui să încercaţi, şi asta cred că face Guvernul actual, să strângeţi relaţiile economice, relaţiile politice, instituţionale, adică să faceţi din Republica Moldova o societate care să ia standardele pozitive, cele bune din Europa.

Şi noi în România credem că Basarabia este pământ românesc, dar, hai, să vedem ce putem face pentru popoarele noastre: să trăiască oamenii mai bine şi la Chişinău şi la Bălţi şi la Iaşi.”, a completat acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.