Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin își pregătește participarea la Adunarea Generală a ONU din septembrie

putin

Presedintele rus Vladimir Putin ia în calcul posibilitatea de a sustine un discurs în cadrul celei de-a 70-a Adunari Generale a ONU, care va avea loc în septembrie la New York si la care unul dintre subiectele ce urmeaza a fi discutate va fi limitarea dreptului de veto al Rusiei în cadrul Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, scrie marti cotidianul rus Kommersant, citând sub rezerva anonimatului surse apropiate Kremlinului.

'Aceasta deplasare este în curs de pregatire', a declarat una din sursele citate de Kommersant, precizând ca o decizie definitiva va fi luata la începutul lunii august. 'Totul va depinde de situatia internationala', a adaugat aceeasi sursa.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvânt al presedintelui rus, a confirmat ca o astfel de posibilitate este în curs de examinare. 'O decizie definitiva nu a fost înca luata', a afirmat el.

Vladimir Putin a sustinut discursuri în fata Adunarii Generale a ONU de trei ori - în 2000, 2003 si 2005. În 2009 a fost prezent Dmitri Medvedev, la acea data presedinte al Rusiei, iar în ultimii ani la acest important for a participat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Una dintre temele ce vor fi puse în discutie la Adunarea Generala a ONU din septembrie va fi propunerea avansata de unele state occidentale de a limita dreptul de veto al membrilor permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv al Rusiei. Consiliul de Securitate are 15 membri, dintre care cinci - SUA, Marea Britanie, Franta, China si Rusia - au statut permanent. Cei cinci membri permanenti au drept de veto asupra rezolutiilor adoptate de organismul de securitate al Natiunilor Unite.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.