Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de PERCHEZIŢII în şapte judeţe: Ce anume caută poliţiştii

observatorulph.ro
perchezitii

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş efectuează, marţi, 24 de percheziţii în 7 judeţe, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de aproape 860.000 de lei, prin evaziune fiscală în domeniul colectării de deşeuri feroase şi neferoase. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară astfel trei percheziţii domiciliare în judeţul Mureş, două în Suceava, una în Braşov, câte patru în Sibiu şi Harghita, trei în Mehedinţi şi opt în judeţul Iaşi.

Vezi şi: Schimbări pe şest în Guvern. Se deschide portiţa pentru politruci

"Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2012 - septembrie 2015, o societate comercială din Sighişoara, ce are ca obiect de activitate colectarea de deşeuri feroase şi neferoase, ar fi înregistrat în contabilitate 171 de facturi fictive, cauzând un prejudiciu de aproape 860.000 de lei. În fapt, firma din Sighişoara ar fi declarat achiziţii de marfă de la alte societăţi comerciale din ţară, despre care există suspiciunea că nu sunt reale, fiind efectuate doar în scopul diminuării bazei impozabile, respectiv pentru sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale", se precizează în comunicatul IGPR. 

În documentul amintit se subliniază că la acţiune participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Mureş, Suceava, Braşov, Sibiu, Iaşi, Harghita, Mehedinţi, precum şi jandarmi. 

"În cauză, urmează să fie emise mandate de aducere. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale", mai arată IGPR.

Vezi şi: Procurorul general, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ privind ancheta în cazul dezinfectanților Hexi Pharma

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.