Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Vasile Blaga, citat la DNA în calitate de martor

breaking news stiripesurse.ro

UPDATE - Vasile Blaga a fost audiat luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, el declarând că a dat declaraţii în calitate de martor într-un dosar din 2015 în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Vasile Blaga a ajuns luni dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Potrivit unor surse judiciare, acesta a fost citat să se prezinte în această dimineață la sediul DNA pentru a da o declaraţie în calitate de martor  într-un dosar important. La intrarea în sediul instituţiei, acesta nu a făcut declaraţii.

*

Ora 10.48 - Vasile Blaga a ajuns luni dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Încă nu se știe calitatea fostului lider liberal.

Mâine, Vasile Blaga așteaptă pronuntarea judecătorilor în care a cerut ridicarea controlului judiciar, măsură care a fost dispusă de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care este acuzat că ar fi primit importante sume de bani pentru a-și exercita influența.

Procurorii Serviciului Teritorial Ploiești au reținut că Blaga a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

"În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale", arată DNA.

Potrivit procurorilor, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.