Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunt de ultimă oră al specialiştilor: Când vor apărea roşiile autohtone şi cât vor costa

rosii

Peste 1.200 de fermieri din judeţul Olt, înscrişi în programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate, vor recolta şi vor pune în vânzare tomate în luna mai, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Emil Marinescu.

Citește și: Guvernul, veste uriașă pentru pensionari: decizie CRUCIALĂ

Acesta a precizat că deocamdată preţurile la vânzare angro a roşiilor produse de fermierii din judeţul Olt pornesc de la 13 lei pe kilogram şi ajung la 15 lei, în condiţiile în care până acum au recoltat roşii legumicultorii care au avut solarii încălzite. În programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate s-au înscris 1.563 de fermieri din judeţul Olt şi majoritatea au cultivat tomatele pentru a avea recoltă în luna mai.

Citește și: ȘOC: Gigi Becali se RETRAGE din viața publică, după dezvăluirile în cazul Năstase

"În judeţul Olt avem 1.563 de fermieri înscrişi în program pentru ajutorul de 3.000 de euro pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate. Dintre aceştia, 1.214 au fost verificaţi că au plantat roşiile pentru recolta din luna mai, iar la 801 dintre legumicultorii verificaţi am constat că aveau rodul, roşiile, aproape de coacere şi urmează să le recolteze şi să le scoată pe piaţă într-un timp foarte scurt. Au recoltat până acum şi au ieşit cu roşii pe piaţă legumicultorii din Izbiceni, Tia Mare, Cilieni, Scărişoara. Ei comercializează în principal în Bucureşti, dar şi în alte oraşe, la Braşov, spre exemplu, şi vând roşiile la preţul de 13-15 lei pe kilogram în pieţele de gros. Acest lucru este îmbucurător pentru fermieri, deoarece după o iarnă dificilă în care au avut costuri mari pentru încălzirea solariilor acum reuşesc să recupereze din cheltuieli", a spus Marinescu.

Citește și: Prima reacția a conducerii RCS&RDS, după lovitura primită de la DNA

El a menţionat că în urma analizelor privind remanenţa pesticidelor efectuate pentru primele recolte de roşii din acest an ale legumicultorilor din judeţ s-a constat că nu s-au înregistrat depăşiri ale limitelor normale. "S-au luat probe pentru remanenţa pesticidelor şi aceste probe au fost analizate la laboratoare din Bucureşti, acreditate şi autorizate. Până acum nu au fost constatate depăşiri ale limitelor normale. Se va continua şi în săptămânile viitoare prelevarea de probe", a mai spus Marinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.