Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment din SUA - Boala periculoasă declanșată de noul coronavirus la copii

Los Angeles Times
coronavirus

Autorităţile americane îi avertizează pe profesioniştii din sănătate cu privire la o maladie inflamatorie rară, potenţială mortală, care afectează copiii şi care probabil are legătură cu covid-19, relatează AFP potrivit news.ro.

Boala - denumită sindrom multiinflamator la copii (MIS-C) de către Centrele americane de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC) - a fost semnalată prima oară la sfârşitul lui aprilie în Regatul Unit.

Aproximativ 100 de cazuri - şi cel puţin trei morţi - au fost raportate ulterior în statul New York.

”Prestatarii de îngrijiri care au tratat sau tratează pacienţi în vârstă de până în 21 de ani care corespund criteriilor (maladiei) MIS-C trebuie să semnaleze suspectarea unor cazuri Departamentului Sănătăţii local”, au subliniat joi CDC.

Coronavirus - Prima ţară din UE care afirmă că a învins epidemia covid-19

Aceste criterii sunt apariţia unor simptome precum febra şi inflamarea mai multor organe care necesită o spitalizare, imposibilitatea stabilirii unui diagnostic şi expunerea la covid-19 sau confirmarea bolii la pacient.

Medicii care seconfruntă cu această boală au observat simptime similare celor ale maladiei Kawasaki - un sindrom vascular care-i afectează pe copiii mici şi a căror cauză rămâne necunoscută.

Potrivit CDC, ipoteza acestei maladii este necesar să fie luată în calcul ”la orice moarte infantilă pentru care există proba infecţiei cu SARS-Cov-2”, numele noul coronavirus care cauzează maladia covid-19.

Apariţia acestor simprome inflamatorii pare să aibă loc la patru sau şase săptămâni după ce copilul a fost infectat cu virusul - după ce a dezvoltat deja anticorpi -, a declarat pentru AFP pediatrul Sunil Sood de la Centrul Medical pentru Copii Cohen din New York.

”Ei au virusul, corpul lor a luptat împotriva acestuia. Însă acum există acest răspuns imunitar amânat şi excesiv”, explică medicul.

Sporind şi mai mult misterul care înconjoară această boală, niciun caz de acest fel nu a fost raportat la copii în Asia - inclusiv în China, unde a apărut virusul în decembrie.

Unii observatori avansează că acest lucru are motive genetice, potrivit lui Sunil Sood.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.