Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Barbara Walters, pionier al știrilor TV americane, moare la 93 de ani

hollywoodlife.com
barbara walters

Prima femeie prezentatoare de știri din SUA a atins un statut de celebritate la fel de mare ca și conducătorii, membrii familiei regale și artiștii pe care i-a intervievat, anunță The Guardian. Barbara Walters, intrepidul intervievator și prezentator de emisiuni care a deschis calea ca prima femeie care a devenit un superstar al știrilor TV din SUA în timpul unei cariere remarcabile, a murit la vârsta de 93 de ani.

Moartea Barbarei Walters a fost anunțată de ABC în direct, vineri seară.

În cele aproape patru decenii petrecute la această rețea, și înainte de aceasta la NBC, interviurile exclusive ale lui Walters cu conducători, membri ai familiei regale și artiști i-au adus un statut de celebritate care s-a situat la același nivel cu al acestora, plasând-o în același timp în fruntea tendinței din jurnalismul audiovizual care a făcut din reporterii TV vedete și a adus programele de știri în cursa pentru audiențe mai mari.

Walters a intervievat o serie de lideri mondiali, printre care Fidel Castro, Margaret Thatcher, Muammar Gaddafi, Saddam Hussein și toți președinții și primele doamne ale SUA de la Richard și Pat Nixon încoace.

Ea a obținut 12 premii Emmy, dintre care 11 în perioada în care a lucrat la ABC News, a precizat postul de televiziune.

Walter și-a început cariera de jurnalist la emisiunea The Today Show de la NBC, în anii 1960, ca redactor și producător de segmente.

Walters a ajuns pe prima pagină a ziarelor în 1976, fiind prima femeie prezentatoare de știri din rețea, în opoziție cu Harry Reasoner, cu un salariu anual fără precedent de 1 milion de dolari, care a stârnit suspine și critici - în timp ce în scandal se pierdeau atribuțiile sale suplimentare care se extindeau dincolo de știri.

Eforturile ei au fost legendare, în timp ce concura - nu doar cu rețelele rivale, ci și cu colegii de la propria rețea - pentru fiecare mare "get" într-o lume înțesată de tot mai mulți intervievatori, inclusiv de jurnaliste care au urmat calea deschisă de ea.

"Nu m-am așteptat niciodată la asta!" spunea Walters în 2004, luându-și măsura succesului ei. "Întotdeauna am crezut că voi fi o scriitoare pentru televiziune. Nu m-am gândit niciodată că voi fi în fața unei camere de filmat." Dar ea era naturală în fața camerei, mai ales atunci când punea întrebări notabililor. "Nu mi-e frică atunci când iau interviuri, nu am nicio teamă." a declarat Walters pentru Associated Press în 2008.

Reacții

Oprah Winfrey a recaţionat după a nunţul decesului jurnalistei de televiziune Barbara Walters afirmând că fără ea nu ar fi existat nici ea şi nici orice altă femeie care poate fi văzută la ştiri. Arianna Huffington a vorbit despre Walters ca despre ”o legendă şi p deschizătoare de drumuri care a avut un impact uriaş asupra jurnalismului”.

Fără Barbara Walters n-aş fi existat eu – şi nicio altă femeie pe care o vedeţi la ştirile de seară, de dimineaţă şi de zi cu zi. Ea a fost într-adevăr o deschizătoare de drumuri. Am făcut prima mea audiţie la televizor cu ea în minte tot timpul”, a scris Oprah Winfrey pe Facebook, declarându-se recunoscătoare că a cunoscut-o pe Walters.
Oprah Winfrey a postat şi o fotografie alături de Barbara Walters.

Şi Arianna Huffington a vorbit despre Walters ca despre un deschizător de drumuri.

”Barbara Walters a murit în această seară, la locuinţa ei din New York. O legendă şi o deschizătoare de drumuri care a avut un impact uriaş asupra jurnalismului şi asupra culturii noastre. La nivel personal, sunt plină de recunoştinţă pentru rolul important pe care Barbara l-a jucat în viaţa mea, inclusiv în calitate de naşă iubită a fiicei mele celei mai mari. Ea a fost acolo pentru mine în momentele importante şi în cele private. Îmi voi aminti pentru totdeauna această zi la botezul Christinei. te iubesc Barbara!”, a scris ea, postând o fotografie, informează news.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.