Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO-VIDEO Blocadă draconică pregătită de Ucraina: Kievul construiește 2.000 de km de fortificații pe trei linii

X
fortificații ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat evoluția lucrărilor la cei 2.000 de km de fortificații, fortificații care se întind pe trei linii de apărare.

"Un subiect important îl reprezintă fortificațiile. Raportul prim-ministrului Denis Shmîhal privind ritmul construcției noilor linii de apărare. Apărarea pe trei linii lungi de 2.000 de kilometri este o sarcină la scară largă, dar acum ritmul este bun. Mă aștept finalizarea la timp", a spus președintele ucrainean, o ședință a Statului Major al Comandantului-Șef Suprem, relatează Ukrainska Pravda.

 

Înaintarea în est a fost oprită

”Înaintarea Rusiei a fost oprită”, iar situaţia este ”mai bună” pe front, anunţa luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, contrazicând astfel numeroase evaluări recente ale campaniei militare ruse în Ucraina şi recunoscând că armata ucraineană a întâmpinat dificultăţi din cauza ”lipsei livrării de muniţie”, relatează AFP, inofmrează News.ro. ”Pot să vă dau informaţii proaspete. Situaţia este mai bună decât în ultimele trei luni”, a dat el asigurări într-un inteviu acordat postului francez BFMTV şi cotidianului Le Monde.

Înaintarea rusă ”continuă în estul (Ucrainei), Azi (luni),comandamentul nostru nostru, militarii noşti au oprit-o”, apreciază el.

”Ruşii nu mai înaintează. Ei au pierdut un număr mare dintre forţele lor în viaţă”, dă asigurări şeful statului ucrainean.”Am avut dificultăţi din cauza lipsei de muniţie de artilerie, blocadei aeriene, armelor ruseşti cu rază lungă de acţiune şi densităţii mari a fronelor ruseşti”, a recunoscut el.

Însă „înaintarea Rusiei a fost oprită”, iar armata rusă ”este pe cale să piardă un număr mare dintre forţele sale în viaţă”, a dat el asigurări.

Această constatare ar putea să nu mai fie valabilă ”peste o lună sau o săptămână”, dacă armata ucraineană nu este suficient susţinută, temperează preşedintele ucrainean.

content-image

Avdiivka, „distrusă în întregime”

Armata rusă nu a cucerit Avdiivka, ci ”s-a mulţumit să o distrugă în întregime pentru şi apoi să se întoarcă acolo”. El a subliniat superioritatea inamicului în domeniul armalor cu rază lungă de acţiune, în contextul în care cere Occcidentului să-i livreze acest tip de armament. ”Ei au un avans cu 20 de kilometri asupra noastră”, estimează Volodimir Zelenski.

La 19 februarie, cu câteva zile înainte marcarea a doi ani de la invazia rusă, Volosimir Zelenski declara că armata ucraineană trăia o situaţie ”extrem de dificilă”.

Au fost construite sau sunt în curs de construcţie linii defensive pe ”mai bine de 1.000 de kilometri” pe frontul din Ucraina, anunţă preşedintele ucrainean.”Trebuie să ştiţi că vorbim despre fortificaţii, este vorba despre un proces constant. Nu vorbim despre kilometri sau despre sute de kilometri, ci despre peste 1.000 de kilometri de construcţii. Este vorba, prin urmare, de o sarcină foarte complexă”, dă el asigurări, ptrivit traducerii.

El evocă ”trei linii de apărare” deja ”construite” împotriva forţelor ruseşti, în estul, sudul şi nordul Ucrainei.

Recunoscător

”Trebuie să fii bolnav pentru a trage la câteva sute de metri de o vizită oficială”, a răspuns Volodimir Zelenski, întrebat despre atacurile ruse de la Odesa, în timpul unei vizite oficiale a preşedintelui ucrainean împreună cu premierul grec la 6 martie.El a respins însă posibilitatea ca preşedntele rus Vladimior Putin să fi vrut să-l omoare în aceste atacuri.

Volodimir Zelenski ”nu crede” nici într-o teză care circulă în ultimele săptămâni cu privire la folosirea armei nucleare de către Vladimir Putin.

”El preferă să creeze zone de destabilizare în ţările care-l înconjoară”, apreciază şeful statului ucrainean.

”Atât timp cât Ucraina rezistă, armata franceză poate rămâne în Franţa”, a declarat Volodimir Zelenski în privinţa unei eventuale trimiteri de trupe franceze în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.