Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - CSM a numit vicepreşedinţii Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru următorii trei ani

iccj

Secția pentru judecători a CSM a decis, în urma audierilor de marți, ca Elena Bogasiu și Iulian Dragomir să rămână încă un mandat pe funcția de vicepreședinte ICCJ, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din Consiliu.

Surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au precizat, pentru MEDIAFAX, că Secția pentru judecători a decis ca Elena Bogasiu și Iulian Dragomir să rămână încă un mandat pe funcțiile de vicepreședinte ICCJ.

Decizia vine în urma audierilor de marți a celor trei candidați pentru funcția de vicepreședinte al CSM: Gabriela-Elena Bogasiu, Marian Budă și Ilie-Iulian Dragomir.

Iulian Dragomir a fost președintele completului care a decis, în martie 2018, trimiterea spre rejudecare a dosarului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare.

Potrivit art. 53 al Legii 303/2004, "(1) Preşedintele, vicepreşedinţii şi preşedinţii de secţie ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt numiţi de către Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii dintre judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care au funcţionat la această instanţă cel puţin 2 ani şi care nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani. (2)Numirea în funcţiile prevăzute la alin. (1) se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.