Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'The Wind and the Seagull. Vântul și Pescărușul' de Lidia Vianu

carte

O carte pe zi: „The Wind and the Seagull. Vântul și Pescărușul” de Lidia Vianu. Poemele sau proza Lidiei Vianu au rămas în sertar, nu a îndrăznit să le scoată până nu demult. Cu atât mai puţin să le publice.

Profesorul Lidia Vianu a lucrat o viață în mediul universitar, la catedra de engleză a Universității din București, a înființat Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC), a înființat editura online a Univeristății din București Contenporary Literature Press, a tradus literatură romînă în engleză și poezie britanică în română, dar mai ales a scris toată viața, îndeosebi poezie. Și abia acum începe să publice, informează Mediafax.

Poemele sau proza Lidiei Vianu au rămas în sertar, nu a îndrăznit să le scoată până nu demult. Cu atât mai puţin să le publice. Deși e un poet cu nimic mai prejos decât mulțimea existentă pe piață. O mărturisea nu demult într-un interviu: „Toată viaţa am vrut să scriu. Am făcut-o oarecum în taină. Nu e vina nimănui că am ajuns la 75 de ani cu o viaţă întreagă de scris, dar nepublicată. E doar vina mea. Sau sfiala mea de a spune <>”.

Volumul de față a apărut în urmă cu aproape un an, numai online, la Contemprary Literature Press (și l-am semnalat la această rubrică).

Volumul cuprinde lungile poeme „Zidul”, „Vîntul și Pescărușul”, „Lasă poemele să te schimbe până ce ești eu”, „ DuhUmbră Aură Flacără Lumină”

„Aceasta este o simplă poveste de dragoste ca multe, foarte multe altele – spune autorul. Îngăduiți–vă să simțiți fiecare sunet al ei - doar atât.

Citiți textul virtual, ori creați pentru literele lui corpuri vizibile din cerneală pe hârtie. Scrieți–l cu mâna voastră, folosind semnele oricărei limbi vă e la îndemână. Important este să vă umpleți sufletul cu o comoară pe care, cu cât o dăruiți mai multora, cu atât va crește în voi.”

„Nu mă puteam opri din citit. Autorul ar trebui să scrie, să scrie și iar să scrie... Citiți textul de o mie de ori! Exprimă tot, este profund, poetic, fizic, ezoteric, absolut tot. E o comoară.” (Gabriel Altmann, Llngvist, matematician, muzician)

Greu să alegi un citat convingător, sunt atât de multe posibile, că ar trebui să cităm aproape cartea întreagă. O senzație compleșitoare, rar întâlnită. Un volum de proză lirică, care, în mare, poezie pură. Citiți acest splendid volum!

Lidia Vianu – The Wind and the Seagull. Vîntul și Pescărușul. La mouette et le Vent… Ediție bilingvă română, engleză. Editura Eikon. 158 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.