Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cercetătorii au creat ALIMENTUL care poate combate CANCERUL și alte maladii

www.ghiduldesanatate.ro
lupta impotriva cancerului la san

Cercetătorii din China au făcut o descoperire care poate salva sute de mii de vieți! Chinezii au creat o varietate de orez negru, modificat genetic, care este bogat în antioxidanţi şi are potenţialul de a reduce riscul de apariţie a cancerului şi a altor maladii, potrivit unui studiu publicat în revista Molecular Plant.


Beneficiile pentru sanatate ale orezului purpuriu sunt date de concentratiile sale ridicate de antocianine, un grup de pigmenti cu rol antioxidant, care ofera multor fructe si legume culori intense de purpuriu, rosu si albastru.

Consumul de orez bogat in antocianine poate fi benefic pentru sanatatea umana, intrucat scade riscul de aparitie a anumitor afectiuni, precum unele tipuri de cancer, boli vasculare, diabet si alte maladii cronice.

Precedentele tentative de a obtine prin manipulari genetice o varietate de orez care sa fie capabil sa produca antocianine au esuat, deoarece procesul aflat la baza biosintezei este deosebit de complex.

Citește și: Cum putem combate oboseala musculară

Pentru a depasi aceasta bariera stiintifica, Yao-Guang Liu, cercetator la Universitatea de Agricultura din sudul Chinei, si colegii lui au dorit mai intai sa identifice genele asociate cu productia de antocianine in diferite varietati de orez.

Savantii chinezi au localizat si genele "defecte" din japonica si indica, doua subspecii de orez care nu produc antocianine.

Apoi, oamenii de stiinta chinezi au dezvoltat "un sistem extrem de eficient, usor de folosit, de insertie transgenica", pe care l-au folosit pentru a introduce in varietatile de orez japonica si indica un numar de opt gene de care este nevoie pentru a produce antocianine.

Asa cum se asteptau, sortimentul de orez negru astfel obtinut continea concentratii ridicate de antocianine cu functie antioxidanta.

In viitor, cercetatorii chinezi sunt de parere ca strategia lor ar putea fi folosita pentru producerea multor nutrimente importante si a unor ingrediente medicinale.

Oamenii de stiinta doresc in prezent sa evalueze gradul de siguranta al noului sortiment de orez in calitatea sa de "aliment biofortificat". Ei vor sa modifice pe cale genetica biosinteza de antocianine si in cadrul altor culturi - porumb, grau si orz - pentru a obtine si alte cereale care sa detina aceste proprietati.

Citește și: Explozie DE PROPORȚII la o fabrică de confecții. Zeci de VICTIME în Asia - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.