Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este șeful cele mai IMPORTANTE structuri din Justiție a momentului - Carieră și controverse

Mediafax
gheorghe stan giani

Luni, Plenul CSM l-a validat pe Gheorghe Stan in funcția de șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, după ce a obținut cel mai bun punctaj în comisia de concurs. Procurorul este cunoscut ca făcând parte din cercul de apropiați ai Oanei Haineala, fost sef al Corpului de Control al Ministerului Justiției, in prezent procuror DIICOT, viitor consilier al sefului structurii.

Stan a primit 11 voturi favorabile, 5 impotriva,  3 voturi fiind nule.

Gheorghe Stan și-a început activitatea in 1992, la Parchetul de pe langa Judecatoria Darabani, din Botosani. După 10 ani a ajuns la Bucuresti,  Parchetul Capitalei, iar în 2012 a obtinut gradul de Parchet General, fiind detasat inca din 2009 la Inspectia Judiciara. In 2012 a fost numit inspector sef al Inspectiei Judiciare, post pe care l-a ocupat până la numirea in funcția de șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Potrivit CV-ului, Gheorghe Stan are cunostințe medii de limba Engleză.

Citeste si Anunț de ULTIMA ORĂ despre calitatea apei din București - Nivelul clorului în apă e în limite admise. Recomandăm prudență/ Acuzațiile ministrului

De altfel, in 2014 procurorul a fost implicat intr-un accident, lovind usor un agent care dirija circulaţia în Piaţa Naţiunile Unite. In cauza a fost deschis un dosar penal, insa a fost clasat. Victima nu a depus plangere.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, nou infiintata la propunerea majoritatii parlamentare, se ocupa de cazurile in care sunt vizati magistrati. Printre dosarele cunoscute care se afla in instrumentarea acestei sectii sunt cele privind fosta conducere a DNA si a DNA Ploiești.

De altfel, in ultima perioadă, atat Liviu Dragnea cat si Tudorel Toader au vorbit despre neajunsurile acestei secții, fiind, deocamdata, structura de parchet preferata a liderilor Puterii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.