Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Școlile din Onești rămân închise și vineri, chiar dacă avaria la conducta de apă a fost reparată după șapte zile

MFE
apa robinet

Școlile din Onești rămân închise și vineri, chiar dacă avaria la conducta de apă a fost reparată după șapte zile. Primarul anunță că furnizarea apei va fi reluată temporar, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Mare atenție! Șoferii pot rămâne mult mai ușor fără permis – Noile modificări din Codul Rutier

Școlile din Onești sunt închise de luni, din cauza unei avarii majore la reţeaua de apă a oraşului, care a lăsat fără apă zeci de mii de oameni.

Primarul din Onești, Nicolae Gnatiuc, a anunțat, joi, pe Facebook, că furnizarea apei va fi reluată temporar în oraș, între orele 20.00 și 22.00, iar locuitorii vor fi anunțați când va începe furnizarea apei permanent.

„Ca urmare a ședinței de lucru desfăşurate la RAJA SA Centrul Zonal Onești, s-a luat decizia ca furnizarea apei potabile în municipiu să se facă în această seară în intervalul 20.00 – 22.00. Pentru a permite umplerea la capacitate maximă a rezervoarelor de la Cuciur şi evitarea unor situații similarei celei pe care o parcurgem, programul de furnizare pentru ziua de mâine, 20.09.2019, precum și data la care se va reveni la furnizarea în regim permanent a apei potabile va fi comunicat ulterior, în funcție de volumul de apa livrat”, a scris primarul pe Facebook.

Citește și: Cutremur la Poliția Caracal! Decizia care răstoarnă situația actuală

Potrivit acestuia, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Inspectoratului Școlar Județean, s-a luat decizia ca unitățile de învăţământ şcolar şi preşcolar din Oneşti să rămână închise şi vineri, pentru curățenie.

Primarul precizează că avariile succesive au avut loc pe o coloană de apă cu o vechime de peste 45 ani și cu un grad foarte ridicat de uzură fizică și morală.

„Drept urmare, proprietarul magistralei de apă trebuie să facă urgent investiții pentru modernizarea întregului sistem de aducțiune pe care îl administrează”, scrie primarul din Onești.

Citește și: Lovitură dură pentru Lucian Mîndruță! Acuzat de răspândirea de știri false .

Prima avarie la conducta prin care este alimentat orașul a avut loc joi și a fost reparată, însă ulterior au apărut altele.

Timp de șapte zile, locuitorii au primit apă, distribuită în 16 puncte din oraș, cu ajutorul pompierilor și a unei companii din cadrul primăriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.