Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Compania de securitate cibernetică Safetech Innovations a debutat la Bursa de Valori București

BVB

Safetech Innovations (SAFE), companie românească de securitate cibernetică, a debutat la Bursa de Valori București (BVB) în data de 29 ianuarie, pe piața AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB.

„Suntem încântați de intrarea Safetech pe scena Bursei de Valori București în primul rând pentru că este o premieră, fiind prima companie de securitate cibernetică, un domeniu foarte important și în plină dezvoltare. Așa cum mulți antreprenori au început să înțeleagă importanța securității cibernetice, la fel au început să înțeleagă și cât de utilă este piața de capital pentru afacerile lor și pentru susținerea dezvoltării acestora, mai ales în această perioadă dificilă determinată de pandemie. Bursa a fost, este și va fi un canal viabil de finanțare pentru companiile serioase, cu planuri de dezvoltare, indiferent de contextul social și economic, iar cele 35 de runde de finanțare prin obligațiuni cu o valoare cumulată de peste 2,1 miliarde euro, precum și listările din ultimii doi ani au dovedit această realitate”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București, potrivit mediafax.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

„Listarea de astăzi a acțiunilor SAFE pe piața AeRO a Bursei de Valori București marchează un nou capitol pentru Safetech Innovations. Suntem fericiți că un număr de 140 de investitori individuali și instituționali au participat la plasamentul privat și le mulțumim că au avut încredere în brandul Safetech. Atât eu cât și Paul (co-fondator și Director Financiar al Safetech Innovations – n.r.), suntem îndeosebi onorați de faptul că mulți angajați Safetech au participat la ofertă, iar acțiunile SAFE au fost primele care au intrat în portofoliul lor. Bursa de Valori București rămâne în centrul strategiei noastre pentru următorii ani. Avem planuri ambițioase pentru viitor și avem convingerea că, în urma listării de astăzi, vom putea crește într-un ritm și mai accelerat, oferind soluții de securitate cibernetică de cea mai înaltă calitate companiilor din România", a afirmat Victor Gânsac, co-fondatorul și Administratorul Unic și Directorul General al Safetech Innovations.

Listarea Safetech Innovations vine după un plasament privat de vânzare de acțiuni, derulat în octombrie 2020, prin care societatea de securitate cibernetică a atras 2,5 milioane lei de la investitorii pe piața de capital. Un total de 625.000 de acțiuni au fost scoase la vânzare către investitori, la un preț de 4 lei/ acțiune, iar ordinele de subscriere plasate de investitori au cumulat 21,4 milioane lei, ceea ce indică o suprasubscriere de peste opt ori a valorii ofertei.

„Începând de astăzi, oricine poate avea șansa de a investi la BVB în acțiunile unei companii românești de top dintr-un domeniu foarte titrat: securitatea IT. Vorbim despre un furnizor autorizat al NATO care are nu doar un departament inovator de Cercetare și Dezvoltare, cât și propria echipă de răspuns la situații de urgență. Avem, așadar, marea șansă de a vedea cum Bursa devine un element important pentru dezvoltarea unui campion național într-un domeniu de elită. Sperăm ca investitorii să fie alături de TradeVille și de piața românească de capital și în ofertele și plasamentele viitoare, prin care vom continua să sprijinim dezvoltarea unor companii reprezentând un motiv de mândrie și, de asemenea, o cale de prosperitate pentru economia României”, a spus Ovidiu Dumitrescu, CFA, Directorul General Adjunct al TradeVille.

Alături de TradeVille, Cornerstone Communications a asistat Safetech Innovations în procesul de listare în calitate de Consultantul Autorizat al societății.

În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Safetech Innovations a ajuns la 12,5 milioane lei, iar fondurile atrase în cadrul plasamentului privat sunt direcționate către investiții. Prin listarea la bursă și acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de servicii și soluții inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității.

Safetech Innovations a fost înființată în 2011 și este unica companie dedicată exclusiv securității informației de pe piața de profil din România, care oferă atât servicii în domeniul securității, cât și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. Safetech Innovations oferă monitorizare și răspuns 24/7 a securității cibernetice, audituri de securitate, teste de penetrare, gestionarea riscurilor de securitate și servicii de guvernanță a securității.

Safetech Innovations este singura companie din România acreditată ca partener în NATO Industry Cy-ber Partnership (NICP).

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creștere de 56,4% față de rezultatul din 2018 și un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creștere de 26,3% față de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% față de S1 2019) și un profit net de 450.246 lei (+61,5% față de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei și la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajați.

Safetech Innovations are un capital social de 625.000 de lei, divizat în 3.125.000 de acțiuni cu o valoare nominală de 0,2 lei/ acțiune. Victor Gânsac, co-fondator și Administrator Unic, și Paul Rusu, co-fondator și Director Financiar, dețin fiecare câte un pachet de 40% din acțiunile Safetech Innovations, iar diferența de 20% se află în portofoliile investitorilor care au subscris în plasamentul privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.