Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie în cazul Alexandrei, tânăra mama care a murit în chinuri la spital. Asistenta care a fost de gardă în noaptea morții, despăgubită de spital

botosaninews
alexandra botosani

Răsturnare de situație în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a murit în chinuri la Spitalul Județean din Botoșani. Asistenta care a fost de gardă în seara fatidică va primi despăgubiri și i se va permite să revină la muncă.

După tragedie, medicul, asistenta și infirmiera care au fost de gardă în seara în care Alexandra și-a pierdut viața, au fost suspendați din funcție pentru 60 de zile.

După ce medicul Mariana Pitrop a obținut în instanță strămutarea procesului în care a contestat decizia de suspendare și asistenta a contestat decizia în instanță și a avut câștig de cauză. Judecătorii au decis ca aceasta să își primească salariile aferentei perioadei în care a fost suspendată, dar și actualizarea acestora la zi.

Ramona Baltă a fost suspendată pentru o perioadă de două luni după moartea Alexandrei

Suspendarea asistentei a fost făcută la pachet cu medicul care a fost de gardă în noaptea de 17 spre 18 august dar și cu infirmiera.

Asistenta medicală a contestat decizia de suspendare la secția contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Botoșani și după aproximativ patru termene a obținut o decizie favorabilă.

Judecătorii au decis să beneficieze de salariile aferente celor două luni de suspendare dar și de celelalte drepturi financiare pe care le avea prevăzute în contract.

Spitalul, obligat să plătească și cheltuieli judecătorești

De asemenea, Spitalul Județean Mavromati a fost obligat și la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 1.200 de lei, bani cu care Ramona Mariana Baltă și-a plătit serviciile juridice.

De altfel, conform spuselor mamei Alexandrei Ivanov, tocmai asistenta medicală, Ramona Baltă ar fi fost cea care ar fi avut grijă pe tot parcursul nopții de pacientă și chiar ar fi încercat să o convingă pe doctorița care era de gardă să îi evalueze din nou starea generală, potrivit botosaneanul.ro.

În cazul infirmierei Carmen Saviciuc instanța încă nu s-a pronunțat, iar medicul care a fost de gardă în acea seară a fost concediat.

Cum a murit cu zile mama de 25 de ani sub ochii medicilor

Tânăra de 25 de ani a decedat în Maternitatea din Botoşani  pentru că nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale.

Pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu "sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de "sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară".

Inspectorii sanitari au stabilit că "de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânără.

S-a rugat de medici până în ultima clipă a vieții

Presa locală din Botoșani scrie că tânăra, gravidă în 3 luni, i-a implorat pe medici până în ultima clipă să o opereze, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mesajele din telefonul său dovedesc că tânăra a cărei sarcină se oprise din evoluție, le-a scris atât medicului curant, cât și celui de gardă, însă nu a primit ajutor, deși era internată în spital.

Astfel, la ora 3:16, tânăra i-a trimis medicului curant mesajul: „Buna seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săpt. Am venit la Maternitate cu dureri mari de burtă și sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluție. Credeți că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naștere. Vă rog din suflet”. Nu a primit niciun răspuns.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.