Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a ajuns să citeze din Hitler și din ideologia care a produs Holocaustul/ Video

Sursa FOTO: Wall Street Journal
donald trump hitler

Extrem de criticat pentru că a afirmat că migranţii "otrăvesc sângele" Statelor Unite, Donald Trump a respins orice comparaţie cu Adolf Hitler, asigurând că "nu a citit niciodată Mein Kampf", informează News.ro.

"Este adevărat că ei distrug sângele ţării noastre, asta fac şi ne distrug ţara", a declarat fostul preşedinte, care candidează pentru realegerea sa în 2024, la un eveniment de campanie în Iowa, marţi seară.

Donald Trump făcuse deja declaraţii similare despre migranţi la sfârşitul săptămânii trecute, provocând reacţii de indignare, unii considerându-le o aluzie la comentariile lui Adolf Hitler din cartea antisemită "Mein Kampf".

"Nu le place când spun asta", a comentat miliardarul în faţa susţinătorilor săi. "Ei spun "Oh, Hitler a spus asta", dar într-un mod foarte diferit", s-a apărat el.

"Nu am citit niciodată Mein Kampf"

Cu toate acestea, un cont afiliat echipei de campanie a lui Joe Biden a publicat miercuri după-amiază un montaj care compară trei citate ale lui Donald Trump cu cele ale dictatorului nazist.

"Nu este o coďncidenţă", a opinat tabăra lui Biden.

Retorica din ce în ce mai violentă a lui Donald Trump, care se află cu mult în faţă în sondajele pentru alegerile primare republicane, îi pune pe liderii partidului său într-o situaţie extrem de incomodă.

Începând cu liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, care a denunţat public marţi declaraţiile fostului preşedinte.

La jumătatea lunii noiembrie, Donald Trump îi comparase şi el pe adversarii săi politici cu "paraziţi". Echipa de campanie a lui Joe Biden l-a acuzat pe acesta că "imită limbajul autocratic al lui Adolf Hitler şi Benito Mussolini".

În timpul primei sale campanii pentru preşedinţie, în 2015, Donald Trump şocase deja cu comentariile sale despre migranţii ilegali ca fiind "violatori".

La acea vreme, el a promis să construiască un zid uriaş de-a lungul celor 3.000 de kilometri de frontieră care separă Mexicul de Statele Unite pentru a împiedica migranţii să intre pe teritoriul american. Un proiect care nu s-a concretizat niciodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.