Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Recean le-a pus gând rău magistraților, după ultima decizie a CSJ: Minoritatea coruptă din tagma judecătorilor va răspunde conform legii

Inquam Photos / Andrei Mardari
Dorin Recean

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, s-a arătat nemulțumit de decizia magistraților Curții Supreme de Justiție care au anulat hotărârile Comisiei Pre-Vetting și au dispus reevaluarea a 21 de candidați la funcția de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit premierului, deciziile CSJ reprezintă o perpetuare a eforturilor de autocurățare a sistemului justiției, conform deschide.md.

Vreau să le spun la minoritatea coruptă din tagma judecătorilor că nu ne-ați surprins. Voi continuați, perpetuați acest efort de autocurățare. S-a încercat de a demonstra un efort de sfidare. N-o să reușiți. Noi vom continua să insistăm să avem legislație care să permită autocurățarea sistemului. M-am uitat peste hotărâri. Înțeleg că o parte din ele au fost scrise în afara Curții. Vreau să atenționez pe cei care participă la astfel de efort că aceasta înseamnă perpetuarea corupției. Fiecare care au participat la aceste acțiuni vor răspunde conform legislației în vigoare”, a declarat Recean în debutul ședinței Guvernului.

Amintim că la data de 1 august Curtea Supremă de Justiție a anulat 21 de decizii ale Comisiei independente de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor și a dispus reevaluarea candidaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.