Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea amenință: PSD nu participă la alegeri dacă se schimbă legea electorală

dragneaPSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avertizat joi, 28 ianuarie, că social-democrații nu vor participa la alegerile locale dacă Guvernul Cioloș va da curs cererii PNL privind adoptarea unei OUG pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Am discutat despre acțiunea profund nedemocratică inițiată de PNL și presiunile pe care PNL le exercită asupa Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră e foarte clară în cazul în care prin mijloace abuzive și nedemocratice s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale. A fost o Comisie de Cod electoral, prin consens s-au convenit modificările atât pentru legea alegerilor parlamentare, cât și locale. (...) Nu acceptăm după ce deja s-a instituit o regulă în România și președintele României în Parlament a criticat instabilitatea legislativă și sutele și miile de modificări la miile de legi; după ce CCR a adoptat o decizie prin care s-a spus negru pe alb că nu se mai acceptă modificări la legile electorale mai devreme de un an înainte de data alegerilor, considerăm că actualul Guvern nu are de ce să devină instrumentul PNL. În martie, practic, încep acțiunile pregătitoare și procedurale pentru pregătirea alegerilor locale. Nu suntem de acord să mai creăm un astfel de precedent. Decizia noastră poate fi considerată dură, dar e singura pe care am luat-o. Din ce ne aducem aminte, atunci când Guvernul a fost votat în Parlament, nu a avut în programul de guvernare intenția de a modifica alegerile electorale. Mai mult, Guvernul Cioloș a afirmat răspicat că va organiza alegerile parlamentare și locale în condiții corecte și nepărtinitoare”, a declarant Dragnea, citat de Realitatea.net.

Declarațiile au fost făcute după ședința Comitetului Executiv Național a PSD, care s-a desfășurat la Sinaia. În cadrul acestei ședințe PSD a decis să nu meargă pe liste comune cu UNPR la alegerile locale, dar pesediștii nu exclud posibilitatea de a face alianțele locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.