Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Euronews: Europa de Est recurge la Internet pentru a contesta modul de guvernare traditional

internet

În Europa de Est se face simtita o opozitie crescânda a populatiei - prin intermediul Internetului - fata de modul de guvernare traditional. Ar putea fi aceasta o revolutie pe Internet în devenire?, se întreaba miercuri Euronews.

Expertii atrag atentia asupra fragilitatii politice si a conflictelor sociale în tari precum Ungaria, România si Bulgaria, unde structurile politice nu dovedesc flexibilitate pentru a face fata provocarilor în continua schimbare; partidele politice sunt fragile si institutiile statului sunt profund afectate de coruptie, noteaza sursa citata.
Peste 10.000 de cetateni unguri s-au adunat pentru a participa la ceea ce organizatorii au denumit 'Ziua Indignarii Publice', luni la Budapesta. Ei au cerut consolidarea democratiei si au condamnat coruptia. Demonstratiile recente, care au unit generatiile, au fost declansate de o încercare a guvernului de a impune o taxa pe traficul pe Internet.
Organizatorii protestelor - un colectiv de studenti, activisti si artisti - au afirmat ca au declansat astfel un val de manifestatii care ar putea fi acum îndreptate împotriva politicilor guvernului. De exemplu, Zsolt Varaday, fondatorul unei retele sociale ungare, cândva mai mare decât Facebook, lucreaza la un proiect pentru crearea unui site comun adresat celor care doresc sa schimbe conducerea tarii lor.
Ultimul guvern al Bulgariei a fost fortat sa demisioneze dupa ce mii de cetateni au protestat împotriva preturilor mari la energie electrica si a coruptiei. Exista în continuare semne de întrebare în legatura cu cât timp va rezista noua coalitie, în conditiile în care alegatorii din fostele state comuniste din Europa de Est folosesc din ce în ce mai mult social media pentru a împiedica orice grup sau individ sa detina singur puterea, noteaza sursa citata.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.