Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ex-candidat la prezidențiale: 'Mai bine îmi tai o mână decât să votez Klaus Iohannis'

Inquam Photos/ Octav Ganea
vot alegeri

Fost candidat la alegerile prezidențiale în turul 1, Cătălin Ivan spune că nu știe dacă merge la vot în finală dar ce știe sigur este că mai bine își taie o mână decât să-l voteze pe Klaus Iohannis pentru că România se află în pragul unei dictaturi. El a menționat că rămân valabile și toate criticile pe care i le-a adus Vioricăi Dăncilă.

Vezi si: Regrupări la prezidențiale: tabloul de start pentru turul 2

„După cele două dezbateri de ieri, pentru cei care mai au o minimă luciditate și încă nu s-au resemnat cu gândul că vor pleca din țară, se desprind câteva concluzii:

1. Cu Iohannis președinte, cu guvernul lui, cu șefii de parchete numiți de el, cu presa selectată atent, România se află pentru prima dată după 1989 în pragul dictaturii

2. Un nou mandat pentru Klaus Iohannis nu va fi unul șters, cu un președinte absent. Dacă primul mandat a fost o pleașcă, vorba lui Paleologu, venită pe fondul greșelilor greu de explicat făcute de Ponta, pentru actualul mandat guvernatorul Iohannis are o agendă clară, stabilită în afara țării. Dacă în primul mandat a lipsit, acum execută ordine. Criza politică, numirea comisarului european, atacurile la valorile fundamentale ale țării, agenda “progresistă” de la Berlin, toate sunt doar mici indicii care arată că avem de data aceasta o unealtă perfectă în mâna altora pentru a transforma țara în colonie.

3. Fuga de dezbatere și de confruntare reală nu arată doar slăbiciune, sau lipsă de proiect, așa cum am crezut inițial. Arată o agendă ascunsă despre care nu poate vorbi acum. O vom vedea după alegerile de duminică și va fi prea târziu.

4. Am spus multe despre Viorica Dăncilă în ultimii ani și tot ce am spus rămâne valabil. Pentru ziua de ieri merită însă o imensă bilă albă. Să stai aproape trei ore în picioare, în fața jurnaliștilor, și să răspunzi tuturor întrebărilor, este un exercițiu de democrație, curaj, transparență și cultură a dialogului pe care nu le-am mai văzut până astăzi la niciun lider politic din România. Este adevărat că această conferință de presă nu ar fi avut loc dacă nu ar fi fost atitudinea total nedemocratică, sfidătoare, autosuficientă, arogantă a lui Iohannis. Totuși, a făcut-o și trebuie apreciată cu toate stângăciile și slăbiciunile ei.

5. Nu știu încă dacă merg duminică la vot sau nu, dar știu sigur că mai bine îmi tai o mână decât să votez Klaus Iohannis.

6. Ca ultim punct și angajament ferm, în condițiile în care planul lor va reuși și vom avea un guvernator pus de afară în persoana acestui personaj extrem de toxic, ADN va face tot ce-i stă în putere ca mandatul lui Klaus Iohannis să fie cât mai scurt. Presimt că vom avea un referendum de demitere a lui Klaus Iohannis în doi, maxim trei ani. Sigur, dacă acesta va primi votul românilor duminică, sau dacă instituțiile vor reuși și de data asta să-l scoată câștigător în lipsă, la masa verde”, a scris Ivan pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.