Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Sanitas: Marius Budăi s-a angajat la creșteri de venituri pentru toți salariații din sănătate și asistență socială în noua lege a salarizării

incredibilia.ro
portofel bani

Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sanitas, la finalul unei întâlniri la sediul PSD cu ministrul Muncii, Marius Budăi.

Promisiuni

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale s-a angajat să susţină următoarele principii înaintate de către Federaţia Sanitas, conform unui comunicat al sindicaliștilor:

1. Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali.

2. Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării;

3. Legea va avea în vedere corectarea inechităţilor apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a Legii 153/2017;

4. Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri

„În ceea ce priveşte revendicarea privind creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, părţile au convenit ca în perioada imediat următoare să aibă loc întâlniri şi consultări pentru identificarea de soluţii tehnice privind rezolvarea acestei revendicări. În acest sens Federaţia Sanitas va înainta propuneri care să permită creşterea veniturilor membrilor săi de sindicat ţinând cont atât de constrângerile din PNRR, cât şi de impactul bugetar pe care creşterea economică a României l-ar putea suporta”, se mai arată în comunicat.

Proteste în lanț

Membrii Federaţiei Sanitas au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în Bucureşti, de data aceasta marşul programat fiind cu staţionări în faţa sediilor partidelor politice.

Reprezentanţii Sanitas solicită creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei.

"Dacă nu se întâmplă nimic (după proteste - n. r.), probabil vom stabili, după aceste trei zile, şi alte acţiuni de protest, gen diverse forme de greve, de la grevă japoneză la grevă generală (...) Este o foarte mare forfotă în spitale, toată lumea este nemulţumită. Se aşteptau acum, de la 1 ianuarie, odată cu finalizarea cumva a aplicării legii salarizării, să câştige toată lumea, măcar acei 10-15%, cât să acopere inflaţia", a declarat, recent, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Sanitas-Bucureşti, Viorel Huşanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.