Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu își arată stofa de politician și provoacă PSD și USR: 'Eu am arătat că sunt responsabil, am venit cu un alt premier'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Florin Cîțu cere celor de la USR și PSD să dea dovadă de responsabilitate, așa cum și el a demonstrat, când l-a propus pe Nicolae Ciucă premier. Cîțu a precizat și de ce nu a negociat cu Marcel Ciolacu, deși este șeful PNL. Totodată, liderul liberal a precizat că nu va face parte din cabinetul lui Ciucă și că nu se va repeta episodul dinte ele și Ludovic Orban, când unul era premier, iar altul președintele formațiunii.

”Este o opinie, nu am văzut-o (n.r. despre Dan Motreanu). La celelalte negocieri am fost. Şi la minorităţi am fost prezent, am fost şi la UDMR. Dacă vor fi discuţi la USR, bineînţeles că voi fi şi acolo. Marcel Ciolacu a fost foarte specific, a spus că nu are ce discuta cu Florin Cîţu. Când cineva îţi închide uşa în nas, nu mai ai ce să discuţi. E bine că există discuţii cu premierul desemnat, care are un mandat din partea PNL. La toate celelalte negocieri politice am participat, vom vedea cum vor fi aceste discuţii. Ceea ce vreau să spun eu este foarte important. S-a tot vorbit de responsabilitate în această perioadă. Ăsta e momentul! Acum avem şansa să arătăm că suntem responsabili - şi cei de la PSD, şi cei de la USR -, să trecem România prin iarnă. Eu am arătat că sunt responsabil şi am făcut acel pas, am venit cu un alt premier, PNL a înţeles momentul. E momentul ca şi alte partide care au votat moţiunea pe persoană fizică împotriva mea, să vină acum şi să spună da, mergem şi susţinem un guvern al PNL şi UDMR.

Nu este vorba de o negociere. Este vorba de o soluţie într-un moment prin care trece România, momentul e important, PNL a luat această decizie, eu am arătat că suntem responsabili, am venit cu un alt premier. Eu am înţeles mesajul celor două partide, PSD şi USR, care s-au unit şi au votat o moţiune pe persoană fizică împotriva mea. (...) Este rândul celor de la PSD şi USR să înţeleagă că este un moment important prin care trece România, votăm acest guvern, trecem peste această perioadă dificilă şi după aceea putem să discutăm iarăşi.

În acest cabinet, în niciun caz (n.r. dacă va fi ministru). Avem mult de muncă la partid. Mă concentrez pentru a avea majoritatea necesară pentru a trece acest guvern. Avem măsuri, în programul de guvernare, pe care le susțin și cei de la USR.

Nu se pune problema, este propunerea mea (n.r. dacă va intra în coliziune cu noul premier). Eu l-am propus pe Nicolae Ciucă, nu cred că va fi vreo problemă. Dacă e armistițiu, poate va fi până în februarie, martie, aprilie, mai, iunie. Să trecem acest guvern cu majoritate largă, să nu mai vorbim despre politică. Marcel Ciolacu a spus să lăsăm politica deoparte, hai, să nu mai fie doar cuvinte, să fie și fapte.

PSD m-a dat jos, împreună cu USR. PNL are un mesaj foarte clar: vrem să implementăm liberalismul în România”, a spus Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.