Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Furnizorul francez de gaze industriale Air Liquide își propune să construiască o fabrică pilot de cracare a amoniacului în portul Anvers, Belgia, până în 2024

wakeo.co
air liquide

Air Liquide a dezvăluit planurile de a construi o fabrică pilot de cracare a amoniacului la scară industrială în portul Anvers, Belgia. Compania a anunțat construirea centralei pe 23 martie, declarând că va folosi tehnologie inovatoare pentru a permite conversia amoniacului în hidrogen cu o amprentă de carbon optimizată, scrie offshore-energy.biz.

Această fabrică pilot, care combină un proces eficient nou cu tehnologiile proprietare ale Air Liquide, este planificată să fie operațională în 2024.

Sprijinul financiar pentru proiect a fost confirmat de Guvernul Flamand, prin VLAIO (Agenția Flamandă pentru Inovare și Antreprenoriat).

Michael J. Graff, vicepreședinte executiv al Air Liquide Group, a declarat: „Cracarea cu amoniac completează portofoliul deja complet de tehnologii cu hidrogen al Air Liquide și adaugă încă o soluție tehnologică pentru a permite dezvoltarea unei piețe globale a hidrogenului. Mai mult ca niciodată, Grupul se angajează să facă din hidrogen un element cheie al luptei împotriva schimbărilor climatice, în special pentru decarbonizarea industriei grele și a mobilității.”

Investiție de 8 miliarde de euro

În conformitate cu planul său strategic ADVANCE, Air Liquide se angajează să investească la nivel global aproximativ 8 miliarde euro în lanțul valoric al hidrogenului cu emisii scăzute de carbon până în 2035.

De exemplu, tehnologia de producție a hidrogenului Air Liquide va fi aplicată în primul proiect demonstrativ al Japoniei pentru producerea de hidrogen și amoniac cu emisii scăzute de carbon deținut și operat de INPEX Corporation.

Compania a semnat, de asemenea, un contract pe termen lung cu gigantul energetic compatriot TotalEnergies pentru a produce și valorifica hidrogen regenerabil, cu emisii scăzute de carbon, pe platforma Grandpuits zero crude. Contractul va prevedea ca TotalEnergies să cumpere hidrogenul produs pentru nevoile platformei sale, în timp ce Air Liquide va investi peste 130 de milioane de euro în construcția și operarea unei noi unități de producere a hidrogenului.

În același timp, Air Liquide face parte dintr-un consorțiu format din Chevron Corporation, LyondellBasell și Uniper, care efectuează un studiu care va evalua și poate avansa dezvoltarea unei unități de producere a hidrogenului și amoniacului de-a lungul coastei Golfului SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.