Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INACO lansează kit-ul informațional dedicat finanțării tinerilor cu abilități culturale, artistice sau creative

Una dintre rațiunile existenței inițiativei noastre – INACO – este sprijinirea tinerilor. Proiectul ICOTI – Inițiativa pentru Competitivitatea Tinerilor – are ca obiectiv permanent informarea și formarea tinerilor interesați de perfecționarea propriilor capacități culturale, artistice, creative și de valorificarea economică a ideilor lor.
Credem că România este cu adevărat competitivă și are un potențial de dezvoltare deosebit în domeniile economice cu cel mai mare “adaos” de creativitate, de gândire originală, domenii în care tinerii trebuie sprijiniți cu prioritate.
În acest sens, am obținut de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene informații de mare interes pentru tineri referitoare la actualele linii de finanțare pentru tinerii cu abilități culturale, artistice sau creative și demararea de firme debutante în domeniu.
Vom continua să informăm tinerii despre aceste oportunități care îmbină dezvoltarea personală cu performanța economică, pentru ca potențialul tinerilor români capabili să fie valorificat cât mai bine, în cunoștință de cauză a “ofertei” instituțiilor publice care pot să îi ajute.
Descarca broșura în format pdf: KIT FINANTARE INACO
http://inaco.ro/linii-de-finantare-pentru-sustinerea-tinerilor-cu-abilitati-culturale-artistice-sau-creative/

Numele programului

Beneficiarii eligibili

Condițiile principale de participare

Fondurile publice sau public-private disponibile alocate

Link spre detaliile programului

1

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Programul România Start-up plus

Autorități publice locale, camere de comerț, furnizori de servicii de formare profesională continuă (FPC), universități și ONG-uri cu activitate relevantă în domeniu, singure sau în parteneriat: acestea vor avea calitatea de administratori de scheme de antreprenoriat și vor acorda sprijin tehnic și ajutoare de minimis viitorilor antreprenori și întreprinderilor nou create.

Mecanismul de finanțare a inițiativelor antreprenoriale este următorul: în urma unei perioade de formare specifică, viitorii antreprenori, selectați printr-un proces competitiv și transparent în cadrul fiecărui proiect, semnează un contract cu administratorul schemei de antreprenoriat și primesc o subvenție pentru finanțarea planului de afaceri.

Alocare totală: 105 milioane euro.

Valoarea fiecăreisubvenții este de maximum 30.000 euro. Dacă în primulan de funcționare a noii întreprinderi, antreprenorulrealizează venituriechivalente cu 30% din valoareafinanțării inițiale, acesta va mai puteaprimi o a douatranșă de finanțare, de până la 10.000 euro.

2

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

România Creativă (AP 3/ PI 8.iii/OS 3.7)

Persoane fizice care intenționează să înființeze o afacere exclusiv în domenii care  aparțin industriilor creative: film, muzică artele scenei, publicitate, design și modă, IT software și tehnologie, arhitectură și artă.

Acțiunile planificate sunt  dedicate persoanelor fizice (șomeri/ inactivi/ persoane care înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) cu rezidența într-una din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României (Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud Muntenia) care intenționează să înființeze o afacere non agricolă în mediul urban într-una din industriile creative

Alocare totală: 35 mil. Euro.

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăși 50.000 Euro.

3

Programul Operaţional Comun România -Ucraina

Entități înregistrate în județele: Botoşani, Suceava, Tulcea, Maramureş, Satu-Mare din România, și oblasturile Odessa, Ivano-Frankivsk, Zakarpatska, Cernăuţi din Ucraina.

Entități de tip nonprofit.

 

Alocare totală: 17 mil. Euro

Valoarea maximă a grantului acordat variază în funcție de Prioritatea adresată, între 50.000 și 1.000.000 Euro.

4

Programul Operaţional Comun România -Republica Moldova

Entități înregistrate în județeleBotoșani, Iași, Vaslui, Galați din România și întregul teritoriu al Republicii Moldova, dar și, în anumite condiții, orașele Suceava și Piatra Neamț care sunt incluse în Program drept centre majore din punct de vedere economic, social și cultural.

Entități de tip nonprofit.

Alocare totală: 16.102.160 mil. Euro

Valoarea maximă a grantului acordat variază în funcție de Prioritatea adresată, între 50.000 și 400.000 Euro.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.