Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o lovitură pentru ucrainenii care au fugit din calea războiului: autoritățile îi pun să plătească apa caldă, chiar dacă au consum zero

apa calda

Kievenii care au fost forțați să părăsească orașul din cauza războiului și nu consumă apă caldă în oraș vor fi taxați în continuare dacă nu transmit citirile contoarelor, informează Centrul pentru Servicii Comunale pe site-ul Consiliului Local Kiev, arată presa ucraineană.

Acumulările se vor face în funcție de volumul mediu de consum pentru perioadele anterioare.

"Pentru locuitorii kieveni care au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și nu sunt în măsură să depună citirile contoarelor la timp, taxele se fac în funcție de volumul mediu de consum – pe baza datelor din perioadele anterioare pentru fiecare apartament. După ce consumatorul furnizează datele actualizate, indicatorii vor fi ajustați și recalculați", se arată în mesaj.

Consumatorii care au instalat un cazan trebuie, de asemenea, să transmită citirile contoarelor de apă în fiecare lună, chiar dacă acestea sunt neschimbate.

Mai mult, după cum reiese din explicație, "Centrul de Utilități Publice" nu este mulțumit de indicațiile care pot fi transmise prin completarea unei chitanțe sau, de exemplu, prin aplicații bancare.

Legislația ucraineană definește trei cazuri în cetățenii nu trebuie să plătească utilitățile:

  • în cazul în care casa este distrusă,
  • dacă dovedesc absența la locul de reședință pentru o perioadă mai mare de 30 de zile,
  • în cazul în care serviciul de utilități a fost furnizat prost sau nu a fost furnizat deloc.

Potrivit Ministerului pentru Dezvoltarea Comunităților și Teritoriilor din Ucraina, în cazul în care consumatorii au absentat de acasă mai mult de 30 de zile, aceștia ar trebui să contacteze furnizorii de servicii, astfel încât să nu fie taxați. Cererea furnizorului trebuie depusă împreună cu un certificat al unei persoane strămutate în interiorul țării sau, de exemplu, un document care să ateste serviciul în cadrul forțelor armate ale Ucrainei.

Adică, recalcularea taxelor nu este singura modalitate de a nu plăti pentru serviciile care nu au fost utilizate, așa cum a raportat Centrul de servicii de utilitate.

Sursa citată amintește faptul că nu a existat nicio alimentare cu apă caldă în Kiev de mai multe luni, în unele zone - de la începutul lunii mai.

În plus, consumatorii ar trebui să țină seama de faptul că, în condițiile legii marțiale, precum și în termen de trei luni de la finalizarea acesteia, verificarea instrumentelor de măsurare din Ucraina nu se efectuează, transmite sursa citată

Cu toate acestea, la Kiev, unii furnizori de servicii nu numai că tac cu privire la existența unei rezoluții a Cabinetului de Miniștri, ci oferă și consumatorilor lor să fie supuși verificării contoarelor în timpul războiului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.