Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a dezlănțuit 'iadul' în Grecia: insula preferată a turiștilor este evacuată de urgență/ Video

insula corfu

Turiștii români care au planificate vacanțe în Grecia trebuie să fie extrem de atenți în această perioadă. Incendiile de vegetație fac prăpăd, inclusiv insulele turistice fiind afectate.

Corfu a devenit cea mai recentă insulă grecească care a emis un ordin de evacuare, în timp ce țara se confruntă cu incendii de vegetație care continuă să se răspândească.

Duminică seară, Serviciul de Comunicații de Urgență al Greciei a publicat ordine de evacuare pentru mai multe zone din Corfu: Santa, Megoula, Porta, Palia, Perithia și Sinies.

Fotografiile de pe rețelele de socializare arată flăcări care se extind în Corfu. Un incendiu a izbucnit în partea de nord a insulei, populară printre turiști.

O sărbătoare națională care ar fi trebuit să aibă loc luni a fost anulată „având în vedere condițiile extraordinare care predomină în țară din cauza incendiilor”, a transmis președinția elenă.

Aproximativ 19.000 de persoane au fost evacuate pe insula Rodos, care a fost, de asemenea, lovită de incendii. Grecia s-a confruntat cu vreme caniculară, cu temperaturi de peste 40 de grade în toată țara, iar incendiile au izbucnit de aproape o săptămână în câteva zone.

]]>

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.