Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inconsecvenţa lui Antonescu se decide între ALDE şi PPE

Guy Verhofstadt crin

Avem un congres, ultimul congres, care a adoptat un statut. În statutul nostru suntem membru al ALDE. La aceste alegeri, asta înseamnă deocamdată, pentru acest ciclu vom candida în cadrul ALDE, mai ales pentru faptul că aceşti oameni au avut o atitudine foarte corectă şi au fost singurul grup politic european care, în vara anului 2012, s-a raportat corect la România’, declara la acea vreme Antonescu.

Iată că, astăzi, liberalul a realizat o întoarcere cu 180 de grade a poziţiei sale faţă de acest subiect şi a anunţat nici mai mult nici mai puţin că va propune ca partidul pe care îl mai păstoreşte, deocamdată, să treacă în familia politică a popularilor europeni. ”Voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE (…) dreapta trebuie să-și unească forțele în Europa și în România”, a declarat Antonescu.

Citeşte şi:  Crin Antonescu: PNL trece la PPE

De asemenea, până acum la nivel oficial PNL infirma aceste zvonuri, ba mai mult acuza manipulări specifice campaniei electorale. Europarlamentarul Norica Nicolai declara în aprilie că liderul ALDE, Guy Verhofstadt, a fost dezinformat privind  o eventuală trecere a liberalilor la PPE: "Persoana care i-a scris lui Guy nu aparţine partidului nostru şi aş vrea să fac un apel. (...) Nu ştiu de câte ori trebuie să repetăm că suntem ceea ce suntem şi vom rămâne ceea ce suntem şi credem că este jenant ca într-o campanie electorală un subiect care nu are nicio legătură cu realitatea să fie utilizat doar într-un scop de manipulare".

Dovada că PNL şi-a schimbat radical poziţia stă şi în declaraţia  lui Verhofstadt, care, aflat în aprilie 2014 în vizită la București, spunea pe acest subiect că "nu te poţi separa de un frate": "Eu cred că e monstrul din Loch Ness al politicii româneşti, care ajunge la suprafaţă din când în când, dar pentru mine este foarte clar. Eu ştiu PNL din 1989, iar de atunci avem o relaţie foarte apropiată cu partidul şi în special cu Crin (Antonescu, n.r.). Am fost primul partid din vestul Europei care a trimis camioane cu calculatoare în România pentru a ajuta PNL să se consolideze ca partid. În februarie toate acestea au fost distruse de mineriadă (...) şi două săptămâni mai târziu am trimis un alt camion. Şi apoi un radio liber, au început cu Radio Contact. Deci, pentru noi, PNL este ca o familie apropiată, ca frate şi soră. Deci nu te poţi separa de un frate sau o soră".

Citeste si:

Oficial: Antonescu a demisionat PNL a convocat Delegația Permanentă: când va avea loc Congresul Quintus îl desființează pe Tăriceanu. Ce spune de Crin Voiculescu, previziune despre o mare bomba politica DECIZIE – Cine va asigura conducerea PNL, până la Congres SURSE Chitoiu va fi exclus din PNL ALDE, prima reacţie la intenţia lui Crin de a trece la PPE Reactia PPE la anuntul lui Antonescu: O decizie rationala! Se cere demisia in bloc a conducerii PNL SURSE Congres-fulger la PNL. Lista posibililor interimari Klaus Iohannis: Am demisionat în această dimineață din conducerea PNL Tariceanu despre cutremurul din PNL: Crin e lovit de autism. Graba strica treaba Iliescu îl desfiinţează pe Crin: “O lichea. Drumul lui s-a încheiat”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.