Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis își anunță o campanie în forță

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că se așteaptă să fie acuzat că va intra în campanie cu ocazia referendumului din 26 mai dar că este normal să facă campanie „pentru România” și a promis că va face campanie împotriva luptei PSD contra Europei.

„Voi fi acuzat ca fac campanie. E normal sa fac campanie pentru Romania. Eu de cand sunt presedinte ma implic pentru Romania. Pentru asta, da, voi face campanie. Voi face campanie pentru o Romanie europeana, justa, asa cum si-o doresc romanii, nu asa cum si-o doresc pesedistii. Au risipit banii pe pomeni electorale, au nevoie sa le dati o lectie, iar aceasta lectie se va da in prima etapa cu referendumul. S-au adoptat nenumarate decizii gresite, au luptat impotriva multinationalelor, Europei, justitiei, opozitie. Eu, presedintele Romaniei, voi face campanie impotriva acestor abuzuri, eu voi face campanie impotriva acestor decizii pentru ca e datoria oricarui om cinstit, patriot, european, sa faca campanie pentru o Romania mai buna. Eu ma voi implica. Dragi romani, va astept la referendum”, a spus Iohannis.

Citește și: Iohannis dezvăluie miza referendumului .

Administrația Prezidențială a anunțat, joi, întrebările la referendumul pe justiție.

Întrebările la referendum:

„1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

La aceste întrebări vor trebui să răspundă românii la referendum organizat în 26 mai odată cu alegerile europarlamentare.

Potrivit legii 3/2000 privind organizarea refernedumului, actualizată în vara anului trecut, se arată că pragul necesar pentru validarea referendumului este de minim 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

„ART. 5 (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi. (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. (3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente”, prevede legea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.