Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu despre care spunea în urmă cu câțiva ani că e 'genocid'

bugetul.ro
liviu dragnea

”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în 2015, despre austriecii de la Schweighofer pentru exploatările masive din pădurile României.

Acum însă, fostul lider PSD vrea să dea lovitura chiar în domeniul pe care îl înfiera. Potrivit fanatik.ro, la data de 7 martie 2024, Liviu Dragnea a pus bazele companiei LND Trading SRL, având ca obiect principal de activitate, conform codului CAEN, „comerț cu ridicata al materialului lemnos, a materialelor de construcții și echipamentelor sanitare”.

Societatea a fost botezată chiar după inițialele numelui fostului șef al Camerei Deputaților (Dragnea Nicolae Liviu). Administratorul companiei este Cristian Alin Turcu, un tânăr din Turnu Măgurele, care deține și 10% din firmă, restul de 90% aparținându-i lui Dragnea.

Liviu Dragnea a intrat și pe zona producătorilor de energie

Dragnea a demarat și o afacere în domeniul energiei. În noiembrie 2023, politicianul a înființat compania Energy Multi Sistems, unde este asociat cu Dănuț Ungureanu (Romelectro SA), Mihai Sebastian Romulus (Baucem) și Florin Lupu (Dami Procons International).

Cele două societăți au fost înregistrate la aceeași adresă, pe Bulevardul Lacul Tei, nr 1-3, la sediul grupului Romelectro, furnizor de echipamente electrice în state precum: Algeria, Iran, Filipine, Malaezia sau Nigeria.

Și despre afaceriștii cu energie, Liviu Dragnea spunea că fac bani frumoși din naivitatea statului român, context în care propunea impozitarea acestor companii pe cifra de afaceri, nu pe profit.

Liviu Dragnea s-a întors la vechea lui pasiune: afacerile

La începutul anilor ’90, Dragnea începea afaceri cu vânzări de țigări, jucării sau piese auto, după care a preluat în locație de gestiune mai multe unități comerciale din Turnu Măgurele.

Ulterior, marile afaceri ale familiei au fost preluate de fiul lui Dragnea, care a făcut milioane din cultivarea cerealelor (Nutrello Group) și creșterea animalelor (Salcia SA).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.