Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nuclearelectrica, intenții de colaborare în domeniul energiei regenerabile cu Fondul de investiții 3SI

a1.ro
centrala nucleara cernavoda

Compania energetică românească Nuclearelectrica a semnat joi, 7 septembrie, o scrisoare de intenție cu Fondul de investiții Three Seas Initiative (3SI) pentru a explora posibilitatea unei asocieri în comun în domeniul producției de energie regenerabilă în România, scrie ceenergynews.com.

Nuclearelectrica generează 33% din energia curată a României, cu investiții strategice care se estimează că vor crește acest portofoliu cu 66% până în 2030.

Până în prezent, Fondul de investiții al Inițiativei celor Trei Mări a făcut investiții în două companii mixte de energie regenerabilă (Enery Development și R.POWER) cu portofolii de dezvoltare semnificative în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România.

"Nuclearelectrica, prin operarea unităților 1 și 2 de înaltă performanță ale centralei nucleare de la Cernavoda, este un pilon strategic pentru securitatea energetică a României. Prin parteneriatul cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, pentru a dezvolta un Joint Venture de producție de energie regenerabilă în România, dorim să ne extindem și mai mult contribuția la securitatea energetică a României, la independența energetică și la protecția consumatorilor", a declarat Cosmin Ghiță, director general al Nuclearelectrica.

Fondul nu are voie să facă investiții în sectorul nuclear, iar orice parteneriat cu Nuclearelectrica ar fi într-o entitate separată, delimitată, axată pe active de energie regenerabilă, a precizat Nuclearelectrica într-un comunicat de presă.

Până în 2030, România își propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră (GES) cu 55%; să reducă dependența de importuri de la 20,85% la 17,8% și să elimine treptat până la 4,59 gigawați electrici (GWe) de energie pe bază de cărbune până în 2032 și să o înlocuiască cu surse de energie curată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.