Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban face o paralelă cu felul altor state de a ridica restricţiile - 'Alte ţări nu au avut strategia de ridicare a restricţiilor, de relaxare, aşa ca noi'

Facebook
ludovic orban

Ludovic Orban a explicat la B1 Tv raţionamentele pe baza cărora s+au ridicat restricţiile, de ce oamenii ar trebui să respecte măsurile restrictive rămase în vigoare şi a trasat şi o paralelă cu felul în care alte state au renunţat la restricţii.

"Avem de-a face cu un virus periculos care a provocat aproape 600.000 de mii de decese. Sa negi existenţa lui, să ...

Trebuie să se îmbolnăvească cineva din familie ca oamenii să înţeleagă acest pericol. Pericoul există, este un pericol mare. Virusul nu îl vezi, nu îl poţi mirosi, ca să ştii dacă îl ai.

Am crescut constant capacitatea de testare , de la 400, 500, am ajuns astăyi la aproap 18.000 de teste şi acum suntem acuzaţi că testăm prea mult. Să se hotărască. Noi testăm după cât spune metodologia, doctorii, ştiinţa.

Sunt tot felul de personaje ciudate, nu vreau să fac acum o analiză, dar astfel de mesaje, sunt anumite tipuri, care, interesant, nu există doar la noi. Ele sunt lansate şi în alte state europene. Nu cred că e o coincidenţă ca ele să aibă acelaşi conţinut", a explicat Orban.

El cere din nou ca oamenii să respecte regulile impuse pentru prevenirea răspândirii coronaviruslui.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

"Singurul mesaj pe care îl transmit e să nu se ia după astfel de mesaje. Sunt clipuri care ne învaţă să nu purtăm mască.

Pare că obiectivul unor astfel de mesaje ar fi ăla de a se genera un număr cât mai mare de îmbolnăviri. Este aberant.

Şi eu sunt un democrat. Repet, nu vrem să mai introducem nicio restricţie sau vreo măsură ce să afecteze economia. Din contră vrem să ne relansăm", a mai spus Orban.

"Apropo de gestiune, alte ţări nu au avut strategia de ridicare a restricţiilor, de relaxare, aşa cum am gândit noi. Adică din 15 în 15 zile, pe bază de evaluări epidemiologice. La noi a fost foarte bine gândit. În alte ţări nu s-a procedat la fel. Acolo au apărut îmbolnăviri pe baza ridicării acelor măsuri.

Este preferabil să porţi mască şi să respecţi reguli minime şi să nu te îmbolnăvești. Este preferabil să le respecți și să poți merge la muncă. Alegerea e de bun simț şi la îndemâna oricărui om", a conchis premierul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.