Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ordinul Arhitecților din România pune PICIORUL în prag privind BLOCAREA PUZ-urilor: cerere pentru Nicușor Dan

desteptarea.ro
zilier constructii

Ordinului Arhitecților din România (OAR) filiala București transmite, vineri, în contextul discuțiilor pe tema desființării planurilor urbanistice pentru cinci sectoare din Capitală că e necesar ca PUG-ul să fie finalizat și să fie refăcut Centrul de Urbanism al Capitalei.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Directorul Metrorex DEMISIONEAZĂ din funcție, după scandalurile cu Cătălin Drulă

OAR București trage un semnal de alarmă cu privire la necesitatea unui cadru coerent care să favorizeze o dezvoltare sănătoasă a orașului.

Arhitecții bucureșteni transmit că este necesar ca Planul Urbanistic General (PUG) pentru Capitală să fie finalizat cât mai repede și reafirmă necesitatea refacerii Centrului de Urbanism al Capitalei, care să gestioneze politicile urbane ample ale orașului, la fel ca în fiecare capitală europeană.

„Un bun regulament de urbanism nu reprezintă doar un catalizator pentru un organism urban sănătos ci și un mediu propice bunelor practici ale profesiei de arhitect. Regulamentele sunt o condiție esențială pentru o arhitectură de calitate, cu impact semnificativ asupra coerenței orașului și implicit asupra calității vieții. Un oraș mai coerent asigură calitatea vieții, iar calitatea vieții este influențată de calitatea arhitecturii. În acest organism complicat urban, întregul și părțile ar trebui să funcționeze având regulamente urbane mai transparente, mai clare și de încredere”, se arată în punctul de vedere transmis de către Colegiul Director al OAR București.

Consiliul General al Capitalei are vineri pe ordinea de zi suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6. Dezvoltatorii spuneau că toate proiectele construite pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate şi vor înregistra pierderi semnificative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.