Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul i-a găsit un loc călduț fostului deputat Cezar Preda: nu are nici o treabă cu cultura, dar va fi șef la ICR Paris

Radu Pop
Cezar preda

Cezar Preda, 62 de ani, este propunerea PNL pentru postul de director adjunct al ICR Paris. Inginer în comunism, Preda a ajuns viceprimar al Buzăului, apoi șeful serviciului Patrimoniu din primărie.

În 1999, s-a înscris în PD și, ulterior, a devenit lider de organizație și vicepreședinte al PDL, dar și al PNL. Până în 2004, când a ajuns în Parlamentul României, s-a dedicat domeniului salubrității. A fost, printre altele, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Salubrităţii și director general al REBU, cel mai vechi serviciu de salubrizare al Bucureştiului. Din 2004 până în 2020, a fost deputat de Buzău și de Dâmbovița, fiind, printre altele, membru al Comisiei pentru Politică Externă, președinte al Comisiei de Securitate Națională și președinte al Comisiei de Control a activității SRI.

Preda are o diplomă de inginer metalurg obținută la Institutul Politehnic Bucureşti. Conform CV-ului publicat pe cdep.ro, Preda are și o licență în economie la Academia de Studii Economice – Centrul Teritorial Buzău, care este, de fapt, o filială ASE de învățământ la distanță. Are și un doctorat în inginerie mecanică, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.

Preda a urmat și cursuri de perfecționare la Colegiul Național de Apărare și al Academiei Naționale de Informații – „Securitate şi bună guvernare”, respectiv „Securitate naţională”.

După 16 ani în Camera Deputaților, în 2020, Cezar Preda a anunțat că se retrage din politică.

„Sunt de două decenii la vârful politicii. E momentul să vină oamenii tineri”, a spus el la vremea respectivă.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.