Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PLUS a votat REZOLUȚIA de fuziune prin contopire cu USR - SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna Dacian Cioloș Barna Cioloș

PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș, a votat, sâmbătă, în cadrul Consiliul Național al partidului, o rezoluție pentru fuziune prin contopire cu USR, partidul condus de Dan Barna, au precizat surse politice pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Consiliul National acorda Biroului National mandat pentru negocierea fuziunii prin contopire intre PLUS si USR. Acordul de fuziune, inclusiv conditiile fuziunii si statutul partidului nou creat, va fi supus aprobarii Consiliului National si ulterior, Conventiei Nationale PLUS si Congresului USR, reunite in sedinta comuna in luna iulie 2020”, ne-au precizat surse politice.

La momentul transmiterii acestei știri, în ședința Comitetul politic al USR au început discuțiile cu privire la fuziunea celor două partide: USR-PLUS.

La ședința celor de la USR participă și liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Mai mult, este posibil ca acestă ședință să fie una cu scântei, deoarece la masa negocierilor PLUS vrea aproape paritate cu USR. Cerință greu de acceptat de USR, întrucât oamenii lui Dan Barna vor  să existe un congres de fuziune prin absorție, dat fiind faptul că cele două partide nu se află pe picior de egalitate  (USR este partid parlamentar, PLUS nu, iar la nivel teritorial, USR are mai multe filiale și un aparat administrativ mai amplu decât cel al celor de la PLUS), ne-au relatat surse politice.

Citește și: UPDATE Se încing spiritele în USR: 'Adevărul e că nici nu știm dacă a trecut referendumul' - SURSE

La finalul ședințelor, Dacian Cioloș și Dan Barna vor susține o conferință de presă comună în care vor prezenta concluziile discuțiilor cu liderii USR și PLUS din toată țara.

Birourile Naționale ale USR PLUS au decis pe 27 ianuarie să solicite organizațiilor locale un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.

„Decizia va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București”, se arată într-un comunicat de presă al Alianței USR PLUS.

În cursul lunii februarie, filialele celor două formațiuni politice își vor desemna, de comun acord, candidații comuni ai Alianței USR PLUS, la alegerile locale din acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.