Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politica joacă la Mondialul din Qatar - Fundaşul iranian Morteza Pouraliganji, după victoria cu Țara Galilor: Luptăm pentru popor

Iran

"Luptăm pentru popor", a declarat fundaşul iranian Morteza Pouraliganji când a fost întrebat despre intonarea imnului naţional, după victoria de vineri împotriva Ţării Galilor, cu scorul de 2-0, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, informează AFP.

Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat înaintea meciului cu Anglia, jucătorii iranieni au cântat imnul naţional înaintea partidei cu Ţara Galilor. Joi, într-o conferinţă de presă, atacantul iranian Mehdi Taremi a susţinut că jucătorii naţionalei sale nu au fost supuşi niciunei presiuni pentru că au refuzat să cânte imnul naţional înaintea meciului cu Anglia (2-6).

Iranul este scena unor manifestaţii reprimate în sânge după moartea, pe 16 septembrie, a tinerei Mahsa Amini, arestată de poliţia de moravuri pentru că nu a respectat codul vestimentar strict impus de regim.

După succesul cu Ţara Galilor, Morteza Pouraliganji a spus: "Primul meci este întotdeauna greu şi noi nu am reuşit să ne eliberăm din multe puncte de vedere. La sfârşitul meciului cu Anglia, Carlos Queiroz (selecţionerul - n. r.) ne-a spus să nu ne facem griji, ne-a spus că nu trebuie să ne autocompătimim şi să încercăm să obţinem un rezultat bun cu Ţara Galilor ca să-i facem pe oameni fericiţi."

La rândul său, mijlocaşul Saeid Ezatolahi a afirmat: "Dedicăm aceste două goluri şi suporterilor care au călătorit până aici. Am arătat lumii ce potenţial are echipa Iranului. A trebuit să ne remobilizăm psihic după înfrângerea cu Anglia Ne-am promis că vom reacţiona şi am arătat-o astăzi."

Iranul, cu cinci schimbări în formula de start faţă de meciul catastrofal cu Anglia, a părut o altă echipă în sensul propriu al cuvântului. Formaţia pregătită de Queiroz a jucat mult mai ofensiv, a fost mai periculoasă şi curajul său a fost răsplătit pe final, prin golurile marcate de Roozbeh Cheshmi (90+8) şi Ramin Rezaeian (90+11), după ce portarul galez a fost eliminat.

În ultimul său meci din grupă, Iranul va înfrunta echipa Statelor Unite, marţi 29 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.