Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele AEP va face un anunț CRUCIAL, în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale: emoții pentru PSD/VIDEO

sursa FOTO: Inquam

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu Buică, susține că în cadrul Departamentelor specializate ale AEP continuă, alături de inspectorii Curții de Conturi, analiza modului în care trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a cheltuit banii primiți ca subvenție de partidele politice.

Citește și: Mihai Tudose replică DEVASTATOARE pentru Carmen Dan: 'Nu intra în dialog cu prostul, că se dezgheață și te inundă'

Buică a anunțat că acest control va fi finalizat în octombrie-noiembrie 2019, adică în plină campanie pentru alegerile prezidențiale. În paralel, pe aceeași temă procurorii DNA fac anchetă și chiar l-au pus sub urmărire penală pe Mircea Drăghici.

”La momentul acesta nu există niciun document la nivelul Departamentelor AEP din care să rezulte că s-a efectuat un control și s-au depistat nereguli (...) În paralel, organele de cercetare penală pot să își desfășoare ancheta, noi am pus la dispoziție documentele. Între timp, la nivelul AEP continuă controlul, alături de Curtea de Conturi, iar controlul va fi gata la momentul potrivit, adică octombrie-noiembrie anul acesta. (...) Noi am transferat toate documentele către Parchet, inclusiv auditul intern pentru a vedea dacă lucrurile s-au desfășurat în mod corespunzător.”, a declarat Constantin Buică.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au extins, luni, urmărirea penală față de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracțiune de delapidare. Procurorii DNA îl acuză pe Drăghici că ar fi scos din patrimoniul partidului un autoturism de lux marca Mercedes Benz, în valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

"Concret, data de 10.07.2017, formațiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menționat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018”, precizează procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

Trezorierul PSD a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat că și-ar fi însușit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Mircea Drăghici a precizat, în replică, că nu înțelege unde este infracțiunea de delapidare de care îl acuză DNA în ceea ce privește achiziția autoturismului Mercedes, spunând că mașina a fost plătită de PSD din fonduri private, nu din subvenție. Trezorierul PSD a adăugat că imobilul din Pipera nu a fost niciodată în proprietatea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.